Pagina's

31 augustus 2010

Even een kleine update...

Hier is het volgende deeltje van mijn "verjaardagskalender. De maand april is af, op wat accessoires na. Die moeten trouwens ook nog op de andere maanden genaaid worden. Kraaltjes of/en knoopjes en zo.

30 augustus 2010

Siggies en een update SAL

Mijn siggieverzameling is een hele tijd niet meer aangevuld... te druk met andere dingen, maar nu heb ik toch weer een paar nieuwe te showen. Ik heb er 90 nu.
De eerste komt uit België en is van Maria Scheirs, de tweede komt uit Noorwegen en is van Ingrid Kvarven, en de laatste komt van Ineke Lagraauw, en is uit eigen land.

Dan heb ik ook nog een update van mijn borduurSAL.
Leuk om te doen, al die kleine aparte onderdeeltjes.
Het zijn "poststamps", en ik heb er een eigen draai aan gegeven door er een verjaardagskalender van te maken.
Al mijn kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen komen er op. en de huwelijksdata van de jongelui.  :)

28 augustus 2010

Heelhuids terug!!


Eerst het belangrijkste nieuws: Mijn Afghanistanveteraan is terug!! Eindelijk kon ik hem weer knuffelen na 5 maanden. In maart vertrok mijn jongste telg voor "Missie Afghanistan". Ik ben zo blij dat hij weer heelhuids geland is dat ik het even kwijt moest aan jullie.


En omdat het toch eigenlijk een 'handwerkblog' is, hier ook nog even een handwerkje. Het wordt het middenstuk van een kussen. Ik ga er binnenkort een randstof bijzoeken.
En ik doe ook sinds kort mee met een hele leuke SAL: hier het eerste deel.

15 augustus 2010

Onbekende grootheid...



Ik heb gisteren een foto genomen van een "illegale" groeier. Hij kwam spontaan op vlak naast de schuurdeur en mijn "planttafel", en ik heb geen idee wat het is. Eerst dacht ik dat het een pompoen of iets aanverwants was, maar ik heb nog geen spoor van een bloem of vrucht kunnen ontdekken. Steel en bladeren (gróót) zijn prachtig fluwelig, heel zacht... Weet iemand misschien wat dit is?

Op quiltgebied ook nog iets te melden en te showen. Een kussen voor mijn moedertje. Hier is hij.

11 augustus 2010

Nieuwe oogst

Het is al weer even geleden dat ik een berichtje stuurde. Omdat ik me ontzettend moe voelde was de "blog"zin er even af. Maar ik kreeg vandaag een extraatje waar ik toch even foto's van moest maken hoor.
Mijn "bloemen"vriendin kwam gezellig aanwaaien, en kijk eens wat ze meebracht: uit eigen tuin, kraakvers en prachtig rijp.
Dat vond ik wel een foto waard. Bessen, bramen, pruimen, bonen, courgette... het kan niet op.En een arm vol met bloemen...
Daar gaan we van genieten!

Ik ben ook gestaag aan het quilten aan de samplerquilt, maar dat is zo moeilijk te zien, dus daar heb ik geen foto van.

Wel het een en ander geborduurd voor de regenboogkussens, en een bolerootje gebreid voor een kleindochter. (waarom vergeet ik toch altijd foto's te maken van mijn creaties?) Ook aan de twee tafelkleden heb ik nog aardig wat bijgehaakt. Alleen met de ergste hitte heb ik maar vakantie gevierd.