Pagina's

25 september 2010

Mijn roosjeskussen

Klaar! Een van de moeilijkste dingen bij het quilten vind ik de kleurkeuze. Met kleding naaien heb ik daar helemaal geen moeite mee, en kan me het eindresultaat prima voor de geest halen. Maar met quilten moet je heel anders naar 'kleur' kijken. Ik blijf het moeilijk vinden, en zie niet wat het wordt als ik bepaalde kleuren/lapjes in gedachten neem. Maar goed: Dit is het roosjeskussen geworden. Ik wilde het niet te druk maken omdat dan het borduurtje in het niet zou verdwijnen... Het is ook alleen maar in de ditch gequilt, maar ik zou de rose vlakken ook wel willen quilten.. maar hoe? Hoe kijken jullie als ervaren quilters ertegenaan? Graag op- en aanmerkingen, daar leer ik weer van. (hoop ik) Ik vind hem zelf wel mooi geworden, eigenlijk.
Ik had ook nog tijd om vandaag even door de tuin te lopen. Als je zo alle laatste bloemen en bloeisels bij elkaar ziet is het nog heel wat, hè? Het groen is echt aan het aftakelen, maar er is toch nog heel wat kleur.



En in het vensterbankje in de keuken heb ik het opengaan van een kastanje gevolgd... Ook leuk om te zien. Het kleintje is helemaal open nu, en z'n grotere evenbeeld begint nu ook te wijken... Mooi toch, natuur...

22 september 2010

Goed voor mijn nachtrust

Een Affo! Een leuk schapenquiltje voor boven mijn bed. De pootjes zijn gepunnikt op mijn oude klosje; haha, tweede jeugd misschien?
Dit was een tussendoortje als afwisseling tussen mijn borduurtjes en mijn breiwerk en mijn haakwerk en en en... Pfff... wanneer is dat toch begonnen dat ik er zo'n rommeltje van maak... Maar in ieder geval: Iets af. Op naar een volgende affo. Dat wordt het roosjeskussen. Daarvoor heb ik een beetje "startangst". Bang om het te verknoeien, maar ik zal me toch maar in het diepe storten anders komt het nooit af.

16 september 2010

We schieten al op...

Ook juli en augustus zijn klaar. Nu alle jarigen en jubilerenden er nog bij borduren. Zou het leuk zijn om er nog een stoffen "lijst" omheen te maken? Of zou ik alleen een open zoompje rondom maken... Jullie kijken er frisser naar dan ik, dus met andervrouws mening ben ik blij.

11 september 2010

Ik wil nog even de laatste vorderingen aan mijn verjaardagskalender laten zien. Het wordt een fleurig geheel zo, met alles bij elkaar. Juli wordt een grote schijf meloen, heel leuk en 's zomers.

7 september 2010

Ik had drie roosjes geborduurd op een beige ondergrond, en zou daar nog stofjes bijzoeken om er een kussen van te maken. Dat heb ik inmiddels gedaan... Wat vinden jullie ervan? Het lichte bloemenlapje is voor de achterkant, en de twee anderen worden aan de voorkant verwerkt.

6 september 2010

Workshop


Afgelopen zaterdag heb ik een workshop gevolgd over foundationpiecing. Ik had al wel logcabinblokken gemaakt, maar geen andere modellen. Weer een hoop praktische tips wijzer geworden. En dit was het resultaat. Het is de bedoeling dat ik er nog 3 bij maak, en dan een leuk herfstquiltje aan de muur kan hangen.