Pagina's

26 november 2010


 Ik heb weer geen rust in mijn hoofd, en ben weer met van alles tegelijk bezig. Nu komt dat ook omdat er voor 5 december het nodige geknutseld moet worden, en je kunt niet alles van lapjes maken, dus hier iets heel anders. Kartonnage is een van de dingen die ik erg leuk vind.
Ik heb al diverse dozen en andere objecten gemaakt, en dit is mijn laatste creatie. Een bijouterie-box voor een van mijn kleindochters. Maar dan eentje waar ook haar diademen, haarspeldjes enz. een plaatsje kunnen krijgen. Dit is het resultaat. Ik ben heel benieuwd hoe ze hem vindt. Ik heb er 2 inzetten in gemaakt, en daaronder is nog een aardige ruimte voor de grotere spulletjes. Het is nog best bewerkelijk, zo'n doos-met-extra's.
Op de laatste foto is het plakwerk aan de buitenkant nog niet helemaal klaar.

22 november 2010

Yvonne's vraag

of ik al stofjes voor mijn verjaardagskalender had... Ik heb wat kleurtjes ernaast gehouden, en omdat er zoveel kleuren inzitten kan er eigenlijk ook best veel bij. Kijk maar eens even mee. Mijn toilet(je) is nog naturel, op een witte zeepketting na. Dus ik kan wel alle kanten op. Hier de foto's. Kleuren wijken uiteraard weer een beetje af... hier en daar donkerder dan in het echt. Ben benieuwd wat jullie kiezen.

19 november 2010

Een cadeautje

voor een kleindochter, die nogal eens uit logeren gaat, en nog geen eigen toilettas had.
Ik vind dit toch leuker geven dan "geld-in-een-vlopje". Nu nog wat leuke spulletjes erin, en dan ben ik benieuwd hoe ze het zal vinden. De kleuren komen weer niet goed uit de verf. De rits en de twee strips lijken blauw, maar het is paars.


Ik heb ook een mutsje voor de kindertjes in India gebreid. Wat een leuk wolletje was dit om te breien. Ik ga meteen de tweede opzetten. En daarna is er een blok voor het goede doel aan de beurt.
Fijn weekend allemaal!

Posted by Picasa

13 november 2010

Workshop

Vanmorgen heb ik een hele leuke workshop kartonnage gevolgd. Zij was er ook, en met ons nog 5 dames. Leuk om te zien dat ieders werkstuk weer heel anders wordt door de verschillende stofjes. Ik had al wel eerder verschillende soorten dozen gemaakt, maar nooit met een stofje. Altijd met boekbinderslinnen. En dat werkt heel anders. Leuk resultaat toch?

11 november 2010

Wat ook af is...

 
Dat is mijn "verjaardagskalender". althans... het borduurwerk dan toch. Nu moet er nog een vrolijke rand omheen. Ik heb al in mijn (nog steeds bescheiden) voorraad lapjes gespit, maar daar vind ik niets geschikts. Hoera, ik mag naar de winkel :))





En nog een klein affootje.. hoewel het best nog een gepruts was hoor. Het was een probeersel. 15 kleine lapjes...Maar ik vind hem leuk, dus ik durf hem weg te geven. Nu moet ik er nog 3 bijmaken.
Iedereen een fijne dag nog, ondanks de regen en de wind.
( MOOI HÈ? )

9 november 2010

Top af

De top is af. Hij hangt een beetje 'hobbelig', en daardoor lijkt hij een beetje scheef, maar het is een mooi rechthoekig quiltje hoor.
Weer een stukje verder. Dat is toch wel het leuke van "aan één ding tegelijk werken"... Sneller klaar..

8 november 2010

Bedankt voor al jullie tips en ideeën. Dit is het geworden. Het spreekt wel, vind ik.
Hier nog een close-up van de hoek...

5 november 2010

Hier even een update van het matroesjka quiltje. De dames hebben nu allemaal een gezichtje, en kijken best wel opgewekt de wereld in. Nu ga ik op zoek naar een randstofje... ik twijfel tussen rood en groen... iemand een suggestie?



En kijk eens waar ik mee verrast werd toen ik van mijn weekje herfstvakantie terug kwam? Daar word je toch vrolijk van? Buiten stormt het en alles is drijfnat, maar dit maakt weer veel goed.
Ik heb ook nog een heel leuk naaldenmapje gemaakt uit een Tilda boek, maar dat kan ik pas na 5 dec. laten zien, want de ontvangster komt hier ook wel eens neuzen.
Fijne dag nog allemaal.