Pagina's

29 september 2011

Echt buitenweer

Iedereen dank-je-wel voor de lieve wensen en reacties op de komst van deze twee minimensjes. Het gaat gelukkig allemaal heel voorspoedig met de dametjes. En ook met de dochters, gelukkig. Het is wel weer even wennen en op de klok kijken, want de oudste 2 gaan allebei naar school, dus dat wordt soms een beetje goochelen met de voedingstijden. Maar de broers en zussen zijn dol op hun kleine zusje, en dat is ook heel leuk in de gezinnetjes. Gisteravond heb ik bij één van de 2 opgepast.... joepie... flesje, luiertje, heerlijk tuttelen. Oma zijn is heerlijk op zulke momenten :)
En het is nog zulk heerlijk weer, dat ze er veel mee naar buiten kunnen.
Maar hier komt er eigenlijk niet zo heel veel van handwerken ondanks het prachtige weer. De tuin vraagt ook aandacht, en dat doe ik liever met mooi weer dan met wind en regen. Dus eerst lekker buiten aan de slag geweest, en daarna is het heerlijk uitrusten onder de plu met ja hoor, toch wel een werkje. Dit is mijn nieuwe kantklosopdracht. Het is klaar, op het afhechten na. Dat vind ik het enige nadeel: het afhechten en van het kussen losmaken. Maar goed, het hoort erbij, en ik vind dit wel
weer mooi geworden.
Ik heb ook nog twee siggies ontvangen. Die zal ik ook nog even showen. En sorry dames, ik heb de laatste tijd wel gelezen op de blogs, maar van reageren is niet zo veel gekomen door allerhande andere zaken. Maar ik hoop mijn leven te beteren.

Allemaal nog een fijne avond.

19 september 2011

Andermans(vrouws) veren

Eerst het grote nieuws, waar ik gewoon nog geen tijd voor gehad heb om het hier mee te delen: De tweede dochter is ook bevallen, en ik ben weer oma van een lief kleindochtertje geworden. Helaas heb ik nog geen close-up foto van de kleine TIRSA, maar hier een foto van een haastig in de auto gesprongen oma bij de eerste kennismaking. (wat duurt een uur in de auto dan láng!)
Ik heb ook wel wat eigen werk te laten zien, maar ik wil in dit logje eigenlijk eens laten zien waar ik iedere week langskom als ik op weg naar mijn ouders' appartement door de gang van het flatgebouw loop waar zij wonen.  Want bijna bij iedere deur hangt wel een handwerk of iets anders wat in vroeger jaren door de bewoner/ster gemaakt is.
Het begint al direkt na de lift met dit mooie quiltje. Ik heb de plant die erop stond even opzij gezet om hem beter te kunnen zien, maar helaas zie je nu ook dat er in het midden een vlek zit van een eerdere bloempot. Maar het is verder brandschoon, en erg mooi gemaakt.
De volgende is deze koperen ketel met veldbloemen in kruissteek met wol geborduurd. De kleuren zijn in het echt heel stralend boven het koper van de pot. 
Dan volgt er een heel vrolijk hollands wandkleed, ook helemaal in kruissteekjes, waar van alles op te zien is.
Daarna wandel ik langs deze 'oude meester' en vraag me daarbij altijd af hoe de vrouwen vroeger toch zulk mooi handwerk konden maken in die
doorgaans donkere huizen. (Daar moet ik ook altijd aan denken als ik door de zalen van een kasteel loop, Loevestein, bijvoorbeeld...)

Twee deuren verder bewonder ik dit puur nederlandse plaatje, een molen met hollandse luchten, ook al in wol met kruissteekjes.

En dan hangt er even verderop nog dit watervogel-schilderij.
Je kunt wel heel goed zien hoe het handwerken, de onderwerpen, de uitvoering en zo, in de loop der jaren veranderd is, maar ik kijk er iedere week toch weer met plezier naar, als ik er langs kom.

Hm... volgens mij ben ik er toch eentje vergeten, ik zal nog eens goed kijken, aanstaande vrijdag.
En dan nu om de rij af te sluiten nog een klein kantklos-affootje... Een
tweekleurig tasje in hartvorm. Het was erg leuk om te maken, en lijkt moeilijker dan het was.
Nou, dit was het wel weer even voor nu.
Ik vergeet nog steeds zo nu en dan om foto's te maken van wat ik af heb en weggeef/opstuur of wat dan ook. Maar meer in een volgend berichtje.
Groetjes uit een overwegend zonnige Betuwe.