Pagina's

28 oktober 2011

Voor het evenwicht...

Ook weer een blokje voor de "Tilda-quilt." (nog niet gestreken)
Ze was een beetje jaloers...en dat was eigenlijk wel terecht. Maar we gaan de verwaarlozing goed maken door om en om een blok te maken voor de "Tilda"- en de "Gretha" quilt.

26 oktober 2011

Beginnetje...

Ik kon het niet laten om alvast een beginnetje te maken met de herinneringsquilt voor mijn schoondochter.
Hier is alvast het 'pyamabroekje' met een rijtje gansjes ernaast.
De blokken worden 15 x 15 cm., met misschien hier en daar een groter blok ertussen. Ik bouw gewoon uit, en zie wel wat het wordt.
Nu voel ik me wel verplicht om ook weer een blok van de Tildaquilt aan te pakken, want die ligt al zo'n poos smekend te kijken of ik asjebliéft weer eens verder ga.

En dan wil ik nog even heel iets anders 'in de groep gooien'....
Een aardig poosje geleden was er van diverse kanten de vraag gekomen of de blogsters er eens over wilden denken om de 'woordverificatie' uit te schakelen, omdat het zoveel tijd kost, en volgens velen ook niet direkt zo nodig is, want de meesten hebben weinig of nooit last van vervelende dingen. (ik ook niet, in al de tijd dat ik dit blog bijhoud.. En dat is vanaf september 2009) Een heleboel blogsters hebben dat toen ook inderdaad uitgeschakeld, en dat was fijn reageren... niet zoveel gescroll en gedoe meer.
Maar nu er zovelen over zijn gegaan van Web-log naar Blogger heeft 'iedereen' opeens weer de woordverificatie aan staan.
Ik weet dat er mensen zijn die niet reageren op de blogs die dit hebben, omdat het zoveel tijd kost.... Willen jullie er alsjeblieft nog eens over denken? Zeker weten dat je er veel volgers en lezers een plezier mee doet!!

Groetjes en een fijne dag nog.

22 oktober 2011

Herinneringsquilt

Ik ga nu (op verzoek) toch een leuk project beginnen... Ik was gisteravond bij mijn zoon en schoondochter, en die zijn op de zolder ruimte aan het scheppen. zulks betekent dat er een heleboel wordt weggedaan. Van die dingen, die je elke keer met een opruimbeurt 'toch nog maar weer terugzet', omdat je er nog niet aan toe bent om er afstand van te doen. Ik denk dat dat voor velen heel herkenbaar is.
Zo kwam er ook een grote tas met allemaal 'lappies' tevoorschijn. En ieder lapje had een verhaal.

O ja, dat was van mijn eerste naailes, die bij de opleiding hoorde. En dat stippeltje, daar heb ik eens een rok voor mijn zusje van gemaakt.... en dat.... dat was van een examenstuk... en die... een pyamabroek...en zo ging het nog even door.
En er zaten toch leuke katoentjes bij. Hele mooie ook... En nu valt mij de eer te beurt om van al die restantjes een quilt te maken, waar toch al haar herinneringen in zitten. Leuk toch? Ach... ik had toch niet veel om handen... LOL. Zou dat lukken voor eind januari? Dan is ze jarig, namelijk.... Maar ik heb ook de Tildaquilt nog onder constructie... en nog zo het een en ander... Ik vind gewoon te veel dingen leuk, dat is het probleem.
Tenslotte nog een foto van mijn laatste klosles... Ook al zo leuk om te doen..

En dan wens ik nu iedereen op de valreep nog een goede zondag.

O ja... de ouwe trouwe lidcactus gaat weer een héleboel bloemen krijgen. Ik zie opeens piepkleine knopjes verschijnen. Dus nu wordt het tijd om hem weer te vertroetelen voor een poosje.

17 oktober 2011


Even mijn laatste klos-creatie voor het voetlicht. De kraag is af. Het gaat al wat meer op 'kant' lijken, he?  Ook nog even een close-up...

En voor een borduur-RoundRobin heb ik deze leukerd geborduurd. Wat vond ik dat een leuk patroon om te maken.

Verder is er niets te showen of te vertellen. Ik ben ook "trapunto" aan het uitproberen, maar dat komt in een volgend berichtje wel aan bod, want daar is nu nog niets moois aan te zien, dus tot de volgende krabbel dan maar weer.



13 oktober 2011

Driehoekjes

Hier even een update van mijn driehoekjes. Eén kant van de tas is (bijna) klaar. Nu de andere kant, maar die wil ik iets anders maken. Ik wil het middenblokje met de eerste rand driehoekjes Uit één stuk maken, een groter middenblok, dus, en daar wil ik iets op stitchen/appliceren/of iets anders/of een combinatie van die dingen... Moet ik nog even over denken. En in de binnenkant wil ik vakken en zakjes maken voor mijn quiltspullen.
En dan foto's van mijn nieuwe kantklosles. Een kanten kraag. Hier kwamen de 'spinnen' aan bod. Heel leuk om te klossen, en ik ben dan ook al een eindje over de helft.
Verder heb ik niet veel te melden, alleen dat het hier heerlijk naar "appelmoes koken" ruikt. Zo heerlijk fruitig.
Prettige avond allemaal.

8 oktober 2011

Patchen

Nou, we hebben het nu wel gehad met de zomer, volgens mij. Wat een buien! en soms een klap onweer... Echt fröbelweer. Ik zit dan ook lekker driehoekjes te patchen. Ik denk dat het een tas gaat worden. Hier is het resultaat tot nu toe. 't is wel echt restverwerking hoor... Maar het wordt wel een fleurig geheel, denk ik.

En hier nog een van de laatste kleurtjes uit de tuin... 's avonds lijkt het net een vuurtje, zulk prachtig
rood.


Iedereen een fijn weekend


6 oktober 2011

Kopietje...

Ik heb het kantkloskader nog eens geklost, maar dan van dikker garen...en de waaiers aan de buitenkant iets aangepast. Geeft weer een heel ander effect, hè?

1 oktober 2011

Klaar!










Klaar en afgewerkt. Ik ben er wel tevreden over en kan geen foutje ontdekken zoals bij de boekenlegger van een poosje terug. Zoals één van jullie al zei: een mooi fotolijstje :)