Pagina's

23 november 2011

Baretje af...

Toch nog even de foto's van het affe baretje. En, dames die gereageerd hebben op het vorige berichtje: Ik geef het sjaaltje weg, omdat inderdaad íedereen met zo'n ding om de hals loopt; In diverse variaties, maar toch... nee, mijn volgende breisel is uniek :)) dat draagt leuker.
Maar dit baretje is voor een parmantig dametje, die er wél een vlindertje op wil hebben. Nou, daar kan oma ook nog wel voor zorgen.


Fijne avond nog, allemaal

Tilda, en de rest.

Er zijn weer een aantal blokken voor de Tilda-quilt klaar, dus ik zal weer eens een update plaatsen. Op de tweede foto de losse blokken die ook al klaar zijn. Of bijna klaar.
Ik zit gelukkig weer wat beter in mijn vel, en dan heb je meteen ook weer meer zin om de (handwerk)zaken aan te pakken. Er is  zelfs weer een poosje in de tuin gewerkt, en dat wil heel wat zeggen met mijn onwillige rug. Ook ben ik het baretje aan het haken wat Antje liet zien. Het is bijna klaar, dus foto volgt. Antje wat is dat een leuk patroon om te maken. Ik denk dat er nog wel een gehaakt gaat worden.

Op mijn laatste kantklosles heb ik 2 weken extra moeten ploeteren. Het kwartje wilde maar niet vallen, maar gelukkig is het nu helemaal goed gekomen. Nog even afwerken en dan komt er een foto.

Wat heb ik nog meer gedaan....Ik heb ook nog zo'n roezelsjaal gebreid. Maar ach ach... ik snap niet dat iedereen dat "zo leuk vindt om te doen". Ik vond het helemaal niet leuk, en dochterlief die er ook graag een wil hebben moet hem maar lekker zelf breien. Ze kan prima breien, en ik brei liever een baretje voor haar dochter, en voor mijn part een trui voor haarzelf, maar aan zo'n sjaaltje begin ik niet meer. Ik heb nu een shawl op de naalden staan van een prachtige herfsttint tweed-wol. Helemaal nieuw, van Schachenmayer. Dat vind ik nou wél weer leuk.

18 november 2011

Ben ik weer even

Vanmorgen ben ik bij de prikpost geweest voor het bloedonderzoek. Helaas, pech voor mij... ik schijn geen aderen te hebben... nou ja, ik heb ze wel ergens natuurlijk, maar de prikzusters kunnen ze nooit vinden. Dus moet er op de rug van mijn hand geprikt worden. En dat gebeurt met een zogenaamde vleugelnaald, en dat doen ze met z'n tweeën: De ene zuster houdt aan de 'vleugeltjes' de naald in positie, en de andere zuster verwisselt de buisjes als ze volgelopen  druppeld zijn. Hierdoor moet ik altijd wachten tot alle andere prikklanten geholpen zijn, en dan kunnen ze samen aan mij beginnen. Er waren behoorlijk wat buisjes nodig. Andere keren is soms het adertje te dun, en dan trekt het vacuüm, zodat er helemaal niets meer uitkomt. Altijd weer een heel getob om genoeg bloed uit mij te wringen. Maar het is deze keer aardig gelukt. Nu in de loop van volgende week de huisarts bellen voor de resultaten. Ik ben ontzettend benieuwd naar de uitslag.
Gelukkig voel ik mij inmiddels weer een stuk beter. Ik hoop dat het dan toch de buikgriep geweest is. Vraag mij alleen af waar dan in de weken daarvoor steeds die koorts vandaan kwam. Afwachten maar.

Vrijdag is voor mij altijd 'ouderdag'. Dan braad ik lekker draadjesvlees, sucadelapjes of zo, en trek lekker een pannetje bouillon, en ga daarmee naar mijn ouders, waar ze dan een dagje verwend worden. Normaal zorgt mijn vader overal voor, omdat mijn moeder dat niet meer kan, en zo geef ik hem een dagje "vrij". En we eten gezellig met z'n drietjes. Is ook wel leuk als je altijd alleen aan tafel zit :) Het is voor mij een uur rijden, dus als ik dan 's avonds weer thuis kom heb ik de pap wel op. Vanavond was het trouwens ontzettend mistig, amper 30 meter zicht... 


Maar kijk, bij thuiskomst lagen er 2 hele leuke pakketjes op de mat. Een grote envelop met een heleboel prachtige hexjes en bijbehorende malletjes, die kreeg ik van haar
DANK JE WEL, JOKE! Ik ben er superblij mee. Zulke mooie kleuren. Dat gaat iets moois worden en ik ga het zeker t.z.t. showen! En nog een zachte vlop, daar zat de mini RoundRobin in waar ik het laatste half jaar aan had meegedaan. Zulke prachtige lapjes zijn het geworden. Dank je wel, Chantal, Ingrid, Greet, Judith en Wendy. Ik heb me voor de volgende mini RR weer aangemeld, want ik heb nog 6 van die prachtige patroontjes. Dus.... wie er zin heeft??? :)
Verder hoop ik morgen nog een update van de Tilda-quilt te plaatsen, maar voor nu vind ik het even welletjes.
Tot laters :)

16 november 2011

Stukje verder aan de Gretha-quilt

Al met al heb ik toch wat zitten patchen de afgelopen 'zieke' dagen. Gretha's quilt is weer een stukje gegroeid.
Ook heb ik weer een siggie ontvangen van Liz Morgan uit USA, en er is er ook al eentje op weg naar Amerika.

Verder heb ik nog steeds niet veel babbels. Aanstaande vrijdag krijg ik een uitgebreid bloedonderzoek, en ik heb een verwijzing voor de Fysiotherapeut op zak. Dus we houden ons voorlopig nog even rustig.
Allemaal een mooie en zonnige dag. 't is hier gelukkig heerlijk weer.

10 november 2011

Bloesje

Hier is nog even een nieuw blok voor de Gretha-quilt. Een van de kledingstukken die zij maakte van dit stofje, dus die moest ook vereeuwigd worden. Verder zal het wel even rustig blijven hier, want ik heb al een paar dagen koorts en ben gewoon te vervelend om veel te doen. Heb eigenlijk nergens echt zin in. Is dat een herfstdip? Ik hoop het maar. Of heerst er soms een soort van buikgriep of zo? Dat zou ook nog kunnen.  Ik heb zaterdag een workshop 'vlechtwerk'.... Ik hoop maar dat ik dan een beetje opgekikkerd ben.
In ieder geval: Iedereen nog plezierige handwerkdagen.

7 november 2011

Wat een rommeltje...

op mijn kleine prikbordje. Op de deur waar de combi-ketel achter hangt, heb ik een plaat isolatiemateriaal geplakt, voor het eerste zicht als ik ergens aan begonnen ben. Ook allerlei proefstukjes komen daarop terecht, als ik iets nieuws uit wil proberen. Zo hangt er een naakte Tilda-figuur, met een frivolité-hartje erop geprikt, en een gehaakt (vijge) blaadje voor... en poppenslofjes aan, met een klein bloemetje erop. Er hangt een kabouterhoofdje, een yoyo, een gehaakt hartje, en een randje open naaiwerk... een sliertje kantklosband, een doosje katten-ogen, de Gretha-quilt tot nu

toe, en op mijn speldenblok kun je nog net een piepklein gebreid portemonneetje ontdekken... zien jullie het? Ik ben een blok met een bloesje aan het appliceren voor de quilt, dus een update volgt later deze week nog.
En het laatste kantkloswerkje is klaar, en daar hadden jullie ook nog een foto van te goed.
Komt 'ie...


En nu denk ik dat ik maar eens vroeg naar bed ga. Morgen vroeg op, en lekker heel de dag fröbelen, want ik hoef (bijna) niks... Heerlijk.
Tot laters maar weer.
(hier nog een foto van het kleine beursje naast mijn potlood... het is 2 cm. breed)

4 november 2011

Gewoon... update :)

Het pyamabroekje heeft inmiddels een omlijsting gekregen.
Nu ga ik eerst een kantkloswerkje afmaken, en dan is er weer een blok voor de Tilda-quilt aan de beurt.
Ik heb deze week zo ontzettend veel in de auto gezeten, dat het handwerken er een beetje bij ingeschoten is. Maar zaterdag heb ik helemaal niets bijzonders op het programma staan, dus dan kan ik dat weer een beetje recht trekken.