Pagina's

30 januari 2012

Toch nog íets af..

Met veel dingen bezig zijn is leuk, maar het nadeel is dat het langer duurt voordat er iets af is. Dit heb ik in ieder geval wel af kunnen maken dit weekend. En aan alle andere projecten wordt gestaag doorgehaakt, -gebreid, en -geborduurd, maar niets om hier te laten zien. Ik ga zo meteen weer naar mijn ouders na een weekendje thuis; vanmiddag weer naar het ziekenhuis met mijn vader, en ik ben heel benieuwd naar de uitslag van het bloedonderzoek van een week geleden. Er gaan weer wat werkjes mee, zodat ik me niet verveel in de 'lege' uurtjes.


Fijne dag, allemaal, en bedankt iedereen voor de gezellige reacties op mijn gepruts en gepeuter :)

25 januari 2012

Nieuwe klosles...

Hier ben ik halverwege met mijn laatste klosles: Een sierdraad meeklossen...
Het kantje heeft een 'waaier zonder nerf' aan de zijkant, en is verder uitgevoerd in de vetergatslag.
Zo tussen de bedrijven door kan ik er toch steeds een uurtje aan werken.
Met mijn vader gaat het nog steeds niet zo lekker. Een operatie zit er voorlopig niet in, of het moet urgent worden, dan is er geen andere oplossing. Als je 87 bent, is een operatie een behoorlijk risico, en de arts houdt dat voorlopig als laatste oplossing achter de hand.
Tja.. zoals mijn moeder wel eens zegt: We willen allemaal graag oud worden, maar als je dat dan eenmaal bent.... (diepe zucht)

Ik ga nog even wat blokken snijden voor de Gretha-quilt, en dan ga ik maar weer eens naar mijn lieve oudjes toe..
Tot het volgende berichtje maar weer.


18 januari 2012

Speldenkussentje is af !

Het speldenkussentje uit de oude Ariadne is af. Ik vind het een liefje geworden en ben er best een beetje trots op. Ik kon het natuurlijk niet laten om de achterkant te patchen... toch iets quilterigs erbij :)
Nog even een close-up. In het boek waren kleinere kraaltjes gebruikt, maar ik heb een maatje groter genomen.... achteraf vind ik dat het net kopspelden zijn.... misschien moet ik toch maar kleine kraaltjes nemen... wat vinden jullie?



16 januari 2012

Update van de Gretha-quilt

Ik zal even laten zien hoever ik inmiddels ben met de Grethaquilt. Voor 2 'lege' blokken heb ik al iets klaar liggen om er op te naaien, één kantklosvlinder in rood, en een hart om te appliceren. Gelukkig staat dit project toch niet helemaal stil, maar klaar voor haar verjaardag dat gaat helaas niet lukken nu.
En hier ben ik ook aan bezig... Ik heb iets met dekens, geloof ik; dekens, en dozen (doosjes) en laden (laadjes). Iets op een leuke manier bewaren of opbergen, dat spreekt me heel erg aan.. Ik ben ook bezig om stukje bij beetje de aloude nuttige schoenendozen te vervangen door leukere exemplaren. Het oog wil ook wat, toch?

Groetjes allemaal, en een fijne dag/avond



11 januari 2012

Dank jullie wel...

voor de lieve hartverwarmertjes. Het is inderdaad nogal intensief, vooral door het heen-en-weer rijden tussen daar en hier. Er moet dan veel gepland, geregeld en 'vooruitgewerkt' worden, maar het lukt tot nu toe best.
De komende 2 weken moet ik ook de boodschappen 'hier' doen, want de enige supermarkt die het dorp rijk is sluit zijn deuren in verband met een verbouwing. Vooral de ouderen en de rolstoelers zijn daar niet blij mee, want de Lidl die op enige afstand van de dorpskern ligt, is lastig te bereiken en voor veel ouderen te ver. En die heeft ook nog eens niet alles in huis. Maar ach, het houdt je hersens in beweging, zal ik maar denken.
 Maar ik ben nu dus weer even 'hier', en wil een kleine maar leuke aankoop laten zien. Ik was in Schoonhoven bij "Provence" binnengestapt, en heb mijn ogen uitgekeken op de sortering provencaalse stoffen. Ik kocht een paar lapjes om een kussen mee af te werken, en nog een heel leuk pakketje met voorgedrukte gezichtjes... Ik weet nog niet precies hoe ik ze ga verwerken, maar dat gaat wel goed komen. Er komt 's nachts vast wel een idee langs, en dan grijp ik het meteen.

Ook ben ik uit een Ariadne uit 1990 een heel lief speldenkussen aan het maken. Hier komen de foto's van een en ander.

Verder heb ik nog een nieuw kussenhoesje voor moeders gemaakt,  maar daar heb ik geen foto van. Het was een "oefenblok" van een van mijn eerste quiltlessen, en had ongeveer de maat van het kussentje, dus dat kon ik er mooi voor gebruiken. Alles moest wel met de hand, want moeders naaimachine is al een poos geleden naar een andere eigenaar verhuisd.
Nou, meisjes, ik duik de badkamer nog even in en zoek mijn bed op.
Tot volgende week maar weer, en allemaal bedankt voor jullie reakties. Het is een van de eerste dingen die ik doe als ik thuis kom: Even bijlezen.

Liefs van mij,

dit moet het worden...



Rian
 
en zo ver ben ik met de
frivolité-bloemetjes
gekomen.


 

7 januari 2012

Een weekendje thuis...

Eindelijk weer eens de tijd en de rust om een berichtje te schrijven. Ik heb een flinke pan soep, lekker stoofvlees en een heerlijke hutspot klaargezet voor mijn ouders, alle boodschappen zijn in huis, planten verzorgd en de bedden verschoond, was weggewerkt en gestofzuigd, kortom: ik denk dat ze het samen wel een paar daagjes rooien. dus ik ben van zaterdagmiddag tot maandagmiddag thuis, om daar ook eens orde op zaken te stellen. Want ik kwam hier alleen om dingen snel uit de kast te trekken, of iets weer thuis te laten, en het werd er niet netter op... En dan heerlijk weer eens in mijn eigen bed slapen, in plaats van op een logeerbed op wieltjes
. 
En ik had weer eens wat meer tijd om bij jullie allemaal langs te komen. Wat zijn er al weer veel mooie dingen gemaakt in het nieuwe jaar. Allemaal plannen voor nieuwe projekten... Jammer dat ik niet echt iets 'groots' op stapel kan zetten, want ik weet niet hoe het er na 20 januari uit gaat zien. Dan moet mijn vader terug naar het ziekenhuis, en wordt er beslist over een operatie ja of nee. Ik denk voor 99% 'Ja', dus ik zal nog wel even uithuizig zijn, denk ik. Maar het gaat gelukkig wel weer goed met mijn vader, dus dat is in ieder geval heel fijn.
En ondanks alles heb ik toch nog wel íets gedaan.

Het bovenste kruis had een heleboel moeilijke hoekjes, en ik snapte het totaal niet. Kwartje bleef gewoon hangen. Maar de tweede les ging het toch dagen, en heb ik hem thuis helemaal af kunnen maken. Het kantje is een probeersel van mijn volgende klosles, en voor het gele vogeltje heb ik een vriendje geklost en wat met de vleugeltips 'gespeeld'. Een andere slag gebruikt. Dan heb ik nog een groot formaat vlinder geklost in helderrood. die komt op een blok van de Gretha-quilt. Daar heb ik ook nog een paar blokken aangezet, maar heb nog geen foto gemaakt. Komt volgende keer wel.
Geborduurd heb ik ook nog. Er zijn kaders voorbereid voor een volgende RoundRobin, waar ik me voor opgegeven had. Er komen weer mooie bloemen in.
En ik heb ook weer een paar siggies ontvangen en ook al teruggestuurd.
De bovenste is van Carla Brinkhaus uit Tegelen die als mobiel assistent op een huisartsenpost werkt, nummer twee is van Riekie Tetteroo-Jansen uit Tilburg , de derde is van Wil Fennis uit Tweede Exloërmond, die als hobby poppenhuizen inricht en aankleedt en waar ik al eerder een siggie mee ruilde, de vierde met de pinguin is van Jos Weegerink uit Enschede, die deze vogels spaart, en de laatste is van Lous Sijpestein uit Valkkoog, die alles weet van het yin en yangsymbool, maar die moet ik nog beantwoorden.
Zo, dit was in ieder geval alles waar ik foto's van gemaakt heb.
Volgende week weer een update, hoop ik. Maandag ga ik ook weer van start met mijn vrijwilligerswerk op school, want dat heb ik ook gemist hoor.

Voor iedereen een goede zondag en veel handwerkplezier voor volgende week.