Pagina's

29 februari 2012

Update

van de borduurtjes. De wilde roos voor de regenboogkussens is klaar, en ik ben weer een stukje verder met de klosmerklap. Dat is leuk borduren, omdat je steeds een klein geheel afmaakt. en er worden maar 3 kleuren in gebruikt. Ik ben steeds weer verrast door het afwisselende geheel, ondanks zo weinig verschillende kleuren.

De foto's zijn niet zo geweldig, omdat ze bij kunstlicht genomen zijn, maar dat ging even niet anders. Ik hoop volgende keer weer eens iets quilterigs te laten zien hoor.

25 februari 2012

Ben ik weer even

Even een snel berichtje, nu ik weer 2 dagen thuis ben. Ik heb van de week geborduurd aan een mooie bloem voor een Regenboogkussen. Ik vind de patronen van EMS prachtig. Dit is 'de wilde roos'.
Ook heb ik een boekenleggertje geklost. Het zit vol met fouten, want het was een eerste oefening, zonder begeleiding, dus hier en daar kwam ik er te laat achter dat ik niet gedraaid had of zo, maar nu het klaar is lijkt het toch wel leuk. Ik ben hem nu in kleur aan het maken, en dan zonder fouten.
Verder gaat het best wel redelijk met mijn vader. Het laatste bloedonderzoek was niet ongunstig, en daar waren we blij mee.

Straks ga ik naar de 'housewarming' van mijn oudste zoon, die grootscheeps gerenoveerd heeft, daardoor 2 verjaardagen voorbij heeft laten gaan, en nu een feestje op stapel heeft gezet. Dus: allemaal een goed weekend, en tot een volgend logje maar weer.

15 februari 2012

Klein stukje verder

Ik heb niet zo heel veel kunnen doen, de afgelopen dagen, maar toch: het waaiertje is af, er is een speldenkussentje bijgekomen, en het nieuwe kantje is in de maak. Er hangt al één klosje aan. De klosjes zijn een behoorlijk werkje, want ze gaan tot nu toe met één draadje dmc over één weefseldraad. Ik zit er dan ook constant mee onder de daglichtlamp, anders kan ik het niet zien. Maar 't wordt wel leuk, he?
Verder geen nieuws hier. Ik kom net van de diëtiste, en joepie... 't gaat niet hard, maar ik ben toch ieder bezoek een beetje gewicht kwijt. Eindelijk heb ik dan 'het lek boven'. Sinds ik zo veel mogelijk E-nummervrij eet, gaat het de goede kant op. Dat voelt goed!

Eind van de week weer een update hoor. Het enige waar ik ook nog aan bezig ben dat zijn stretch-sokken voor mijn vader. Maar dat is een beetje saai voor een foto.

Fijne dagen, iedereen.

11 februari 2012

Ik heb weer iets te showen

deze week heb ik meest geborduurd in de vrije uurtjes. Het patroon van deze merklap van Marie Suarez had ik al een poosje liggen, en ik had ineens zo'n zin om eraan te beginnen. Dus... welja, waarom niet... aan de andere projecten gaan we ook gewoon door. Hier wat foto's van het begin. En ja... aan de naald kun je zien dat ik links ben :) érg links. Toen mijn moeder mij (ooit, láng geleden) wilde leren breien, omdat de handwerkjuf op school daarmee zou beginnen, probeerde ze dat ook links te doen, maar dat werkte natuurlijk niet. Juf kwam met een paar enorme houten naalden en een soort van smyrnawol voor de klas staan, hield die dingen op ooghoogte (en het was een lange juf) en begon het insteken-omslaan-doorhalen-aflatenglippen- aan ons voor te doen. Toen ik thuiskwam kon ik breien. Réchts. Mamma helemaal verbaasd. Ik voel nóg de triomf van toen.

En dit had ik jullie ook nog niet laten zien: Mijn eerste pogingen met de trapunto techniek. Eén hoekje moet nog gevuld worden. Ik vind het heel leuk om te doen, en ga verzinnen wat ik van deze rozet ga maken. Iemand een idee? Suggesties of opmerkingen zijn altijd welkom.

Verder heb ik nog aan de Gretha-quilt gewerkt, maar dat komt volgende week wel weer.

Allemaal een heel fijn weekend.

1 februari 2012

Update van de Gretha-quilt

Ik had de herinneringsquilt voor mijn schoondochter meegenomen naar mijn ouders, en heb er daar een paar randen blokken aan kunnen zetten. Hij meet nu 1.05 x 1.05.
Ik wil hem nu alleen nog langer maken, en er dan een rand omheen zetten van 8 cm. of zo. En zo zachtjesaan ga ik ook de applicaties erop maken, want ik kan nu het geheel een beetje overzien, en hoe ik ze het beste verdelen kan. 't wordt wel een vrolijk geval, he?
Gisteren was ze jarig, en ik heb het gedeelte wat nu af is laten zien. Ze vond hem zo leuk, en herkende meteen allerlei eigen oude stofjes. Dus we gaan rap verder, want het gaat nu opeens toch wel snel. Als hij af is gaan we samen een achterkantstof uitzoeken. Is ook een gezellig uitje.

Wat de uitslag van het bloedonderzoek van mijn vader betreft: Dat was wat teleurstellend. Ik had gehoopt dat dankzij de goede zorgen en de rust de nierfunctie verbeterd zou zijn, maar dat was niet het geval. Het was niet verslechterd, maar ook niet verbeterd. De dokter zei: "Er moet niets bijkomen, want dan weet ik het niet..." Dus we moeten erg op blijven letten wat hij eet... Het blijft op het moment een beetje stabiel, maar hij was ook weer ietsje afgevallen. Kortom: de zorgen blijven...

Iedereen een prettige dag maar weer