Pagina's

29 augustus 2012

Eerlijk is eerlijk...


Zoals ik wel verwacht had: de broer van Mirte keek met schele ogen naar die leuke gymtas van zijn zus. Maar hij heeft er zelf nog geen een nodig voor school, dus Oma heeft voor hem iets anders gemaakt. Zijn kamer wordt binnenkort opgeknapt/aangepast, en ik maakte voor hem alvast een leuke nekrol voor op zijn bed. Het moet een kamer worden in de sfeer van vliegtuigen, met een militair tintje, dus heb ik dit voor hem uitgezocht. Aan de kopse kant een leuk label met een heli erop, en aan het lusje moet nog iets 'bungelen'. Zoals het schoentje van Mirte. Ik zit te prutsen aan een klein vliegtuigje, maar heb geen patroontje, dus moet het even uitproberen. Gaat wel goed komen. :)

Hij heeft alleen nog maar een foto gezien via de mail, maar was er helemaal blij mee. "Wanneer komt u weer eens, oma?"
Tja, door de afstand en oma's drukke dagen moet Hanno er even op wachten.





25 augustus 2012

Vraag van een kleindochter...

Oma, kunt u een gymtas voor mij maken? Ik moet er een hebben van de juf.
Nou... dat kan oma natuurlijk wel. Dat zijn van die leuke tussendoorwerkjes waar je je fantasie in kwijt kunt. Het lijkt wel of ik de laatste tijd van het ene tussendoortje naar het andere ga. Wel afwisselend, natuurlijk. Hier een paar foto's van het resultaat van mijn arbeid. Ik vind hem zelf wel leuk geworden. Ben benieuwd wat zij er van vindt.
Ik ben begonnen om een klein gymschoentje te haken. Dat was op zich al een heel leuk werkje.
Toen kwam de tas aan de beurt. De stofjes waren een beetje dun, dus ik heb de tas netjes gevoerd met ecru katoen... en een koord gehaakt met 2 kleuren catania katoen.
Toen een label erop met haar naam in puff-up letters.
Nu moet ik natuurlijk ook iets voor haar broertje maken, voor het evenwicht. :)

Gezellig weekend, iedereen

15 augustus 2012

Jammer...

Weer iets nieuws van Blogger? Hebben jullie dat ook, dat je niet meer de foto's kunt vergroten en dan van de een naar de ander klikken? Ik moet als ik bij jullie kijk elke foto apart weer wegklikken voordat ik een volgende kan openen.
Lastig, en ik vind het ook niet netjes van Blogger om zulke veranderingen stilzwijgend door te voeren. Het was heel fijn dat je alle foto's op de blogs achter elkaar kon bekijken.... Ik hoop tenminste dat het niet aan mijn inmiddels al wat ouder wordend computertje ligt....


En dan toch nog even een foto van de manier waarop ik mijn siggies aan elkaar wil gaan zetten.
Wat vinden jullie ervan??

En tijdens het haken van een poppenwinterjasje kreeg ik bezoek van een inspecteurtje... hij nam de tijd hoor. Het hele haakwerk werd bewandeld :)

Fijne week nog, allemaal


Inmiddels weet ik dat anderen geen last hebben bij het openen van de foto's, dus Blogger treft geen blaam. Maar wat het dan wel is??? Heb ik zonder erg iets aan de instellingen veranderd?? En weet iemand wat dat zou kunnen zijn? Want alles wat zich in de ingewanden van mijn computer afspeelt is voor mij 'grijs gebied'  :-(
Wie kan me helpen om dat weer in orde te brengen???

8 augustus 2012

Aan de haak...

Even tijd om mijn nieuwe project te laten zien. Ik vroeg in een vorig logje al over een versteviging voor een tas. Dit is waar ik aan bezig ben: Ik heb een heel stel fleurige granny-squares gehaakt... en aan elkaar gezet.... en nog een tweede lap erbij gehaakt. Dit zijn 2 zijkanten van de tas-in-wording. Ze worden op rode spijkerstof vastgenaaid, en het uitstekende randje wil ik dan quilten. Ik maak nu eerst de binnentas, met vakjes voor gsm en zo, en ook een ritsvak. Sommeke had een tip voor de versteviging die ik ga uitproberen. Zij gebruikte wel eens een strijkplankovertrek. Ik denk dat zo'n overtrek net stevig genoeg is voor deze tas. Ik had het al met vliesversteviging geprobeerd, maar dat vond ik te slap. Wordt vervolgd!