Pagina's

23 januari 2013

Weer 2 siggies ontvangen

Er kwamen vandaag weer twee siggies binnen. De eerste is van Toos Claessen. Zo mooi. Het stofje heeft ze zelf geverfd, en de bloemetjes zijn met lint geborduurd. Dank je wel Toos!
De tweede is van Sarie krijgsman. Zij had al eerder een siggie opgestuurd, maar die is helaas nooit aangekomen. Gelukkig heeft deze mijn brievenbus kunnen vinden. Gezellige tulpen, die al een beetje naar de lente lonken. Dank je wel, Sarie!
Het totaal staat voor mij nu op 123. Zouden ze dit jaar een quilt kunnen worden? Ik ben er al aan begonnen.... en heb me voorgenomen om dit jaar een heleboel ufo's af te maken. Wie weet... ik doe m'n best. De top van de herinneringsquilt voor mijn schoondochter is AF! nu nog dubbelen en quilten. Foto volgt nog.

22 januari 2013

Kringloopvondst

Vandaag was ik weer aan de beurt om in de Kringloopwinkel te assisteren. En kijk nou: Dit kun je toch niet laten liggen? Alles bij elkaar één héle euro! En het zijn best flinke lappen nog, met hier en daar een klein stukje gebruikt. Hier word ik nou vrolijk van :)
Het is vervelend licht om te fotograferen, dus de kleur is iets blauwig. In het echt zijn ze frisser!

21 januari 2013

Oude doos

Ik zie op andere blogs zoveel leuke dingen van 'vroeger' langskomen, dat ik ook eens in mijn dozen ben gedoken. Ben na de griep nog steeds wat gammel, en kan nog niet lang achter elkaar handwerken, dan komt de hoofdpijn weer opzetten, dus ik zoek andere klusjes. En dan doe je een doos open die al èrg lang dicht zit, en dan.... oh jaa... gut, heb ik dat nog... wat leuk, dat moet ik even laten zien hoor.
Ooit heb ik ook met olieverf geschilderd. En sommige doekjes zal ik nooit weg doen. zoals deze: mijn eerste probeersel. Ik denk dat ik een jaar of 14 was... Toch leuk om hem weer te zien. Misschien toch nog eens inlijsten ondanks de 'schilderfoutjes' ?? Wat denken jullie? eerlijk zeggen hoor!

19 januari 2013

Updates


Ik show nog even de updates van de gehaakte sprei en van de quilt voor mijn schoondochter. Allebei toch weer een stuk gegroeid.





En ook nog wat gestitcht voor de "Tilda" huisjesquilt




.

Ik wil dit jaar een heel stel affo's realiseren, want er ligt zoveel te wachten op afwerking. soms maar een klein klusje, en het blijft maar liggen omdat er steeds iets anders is, of geen tijd.
Ik ben intussen ook wel zover opgeknapt dat ik weer een beetje zin krijg in "iets doen". Ik kan nu eenmaal niet goed niksen. Ik vond het trouwens goed koud vandaag. Was even een frisse neus gaan halen, want je wordt wel gaar van al dat binnenzitten, maar die werd inderdaad erg fris :)

Iedereen een fijne avond en goede zondag.

40 jaar geleden...

Bij het zien van al die jonge blommen overal ben ik ook maar eens in de archieven gedoken. Zó lang geleden.... Hier op mijn trouwdag, november 1972... Op een van de bruggen over de Kralingse Plas in Rotterdam.... Kóud dat het was! Mijn moeder naaide mijn trouwjurk, met prachtig zwitsers kant erop.


 Ik heb ook weer siggienieuws. Er kwamen er twee spontaan binnenvallen, en een derde is nog steeds onderweg. De eerste is van Toke Blom uit Culemborg, en de tweede van Marijke Siecker uit Drachten. Dank je wel dames, voor jullie leuke siggies.




Verder heb ik ook nog geborduurd voor een Round Robin waar ik aan mee doe. Het leuke hiervan is dat je elke maand iets heel anders borduurt. Het onderwerp van deze maand was kerststalletjes... Nou, dat kon nog wel, in Januari.





Ook heb ik me opgegeven voor een SAL, namelijk een mooie jaargetijdenkrans. Daar komt nog wel een foto van als ik wat verder ben, want er is nu nog niet zoveel te zien.

En verder houd ik me heel erg sjakies, want hoewel ik hoopte en dacht dat ik deze winter griepvrij door zou komen ben ik toch geveld. Hoofd als een wattenbol, overal au en koortskippenvel.
Dus ik kruip lekker op de bank en zie wel wanneer ik weer zin krijg om iets te doen.

Fijne week, iedereen.

Give away

Hebben jullie al bij De Quilthoeve gekeken? Wendy en Ingrid hebben een geweldige give-away georganiseerd. Ik ben nooit zo gelukkig als ik een gokje waag, maar deze keer wil ik toch wel een poging wagen om zo'n mooi pakket stoffen te ontvangen.

16 januari 2013

SAL Jaargetijdenkrans

Mijn eerste deel van de jaargetijdenkrans is af. Omdat ik links ben heb ik een ander deel gekozen om mee te beginnen dan de meeste andere deelnemers. Ik werk het liefst van linksonder naar rechtsboven. Ik denk dat het heel mooi gaat worden, want de delen die ik van de anderen zie zijn ook zo mooi en kleurrijk. Heel leuk om aan te werken. Voor de letters heb ik een andere kleur gekozen dan op het patroon staat. Op de afbeelding van het voorbeeld is het een mooi antiek grijsgroen, maar toen ik de echte kleur had opgezocht vond ik het te groen.... dus heb ik een kleurtje opgediept uit de voorraad die ik mooier vond.
 


  
Het is hier tot een uur of twee prachtig zonnig weer geweest, maar nu is de lucht weer helemaal dicht getrokken, en het ziet er naar uit dat er vandaag nog meer sneeuw gaat vallen. Vanaf mijn warme plekje op de bank is het prachtig, maar ik ben toch blij dat ik er niet uit hoef met mijn griephoofd.

Fijne avond iedereen!