Pagina's

27 februari 2013

Wie kan mij helpen???

Ik ben op zoek naar dit quilthangertje, maar weet niet meer waar ik het gekocht heb. Ben al aan het zoeken geweest op diverse quiltwebwinkels, maar ik ben het nergens tegengekomen. Weet iemand waar ik het nog kan kopen? Het is een heel mooi hangertje, en het zou leuk zijn als het tweede quiltje aan eenzelfde hangertje zou komen.
Ik wacht in spanning op reacties van jullie.

23 februari 2013

Slofjes voor Mirte

Deze ballerina gaat in zijn eentje op de post, om eerst eens te kijken of oma de maat een beetje goed geschat heeft. Zo ja, dan wordt de tweede erbij gehaakt. Zo nee: uithuilen dan maar, en opnieuw beginnen.



Dit is eigenlijk een halve affo, dus die telt nog niet mee voor de 'affo-lijst'.
Nu ga ik eerst om een noodzakelijke boodschap en een dito frisse neus, en dan: Kóffie, en freubelen!
Fijn weekend voor iedereen.

21 februari 2013

Kon het toch niet laten

Om een klein projectje tussendoor te proberen. Ik heb al tijden een paar beugeltjes liggen, (eentje zelfs van zilver, zo mooi) maar wist nooit hoe je daar nu een portemonneetje aan moest maken. Tot ik een poosje terug een duidelijke beschrijving tegenkwam. Eerst maar eens geprobeerd op een heel eenvoudige toer, zonder toeters, bellen of kraaltjes, maar gewoon met dun haakgaren in vasten. En dit is het resultaat. Vind hem zelf toch wel grappig geworden. Ik heb beursjes altijd leuk gevonden. Nou... wel een kleintje, maar toch een affo. (het is tenminste niet half-af in een doosje verdwenen :-))
Verder heb ik een chaotische week achter de rug, met heel veel autorijden en weinig handwerk. (word er gewoon een beetje chaggerijnig van, erg hè). Nog één drukke dag, en dan een zaterdag met helemaal níets! Heerlijk vooruitzicht.
Toen ik vanmiddag thuis kwam stonden er een paar kerels in mijn voortuin te spitten; 2 grote gaten en nog eentje in het trottoir ervoor, om de befaamde glasvezelkabels aan te leggen. Wat zullen we nú snel surfen in de toekomst.

UPDATE

Er werd gevraagd waar ik het patroontje vandaan had, maar ik heb geen mailadres of blog van de vraagster, dus ik plaats de link maar even HIER. Misschien zijn er meer die het eens willen proberen.

5 februari 2013

Affo 2

Dit borduurwerk lag ook al erg lang voor 2/3 af. Het was een oud prentje waarvan ik een borduurpatroon had gemaakt. Het is de bedoeling dat het in de deksel van een (nostalgische) doos wordt verwerkt. Het moet een vakkendoos worden, en ik wil hem aan de maat van het borduurwerk aanpassen, zodat het een mooi geheel wordt. Nou... dat is dus nog niet zo ver, maar het borduurtje ligt in ieder geval klaar.
Ik heb vandaag weer eens heerlijk op de kleine Crista mogen passen. Nog steeds klein, natuurlijk, maar wat een verschil met "toen", toen ze een paar weken bij mij logeerde. Mevrouwtje loopt als een kievit, en laat zich de kaas niet van het brood eten door grote broer en dito zus. (die overigens dol op hun zusje zijn)
Morgen heb ik een dagje helemaal voor mezelf, dus ik ben van plan om na wat huishoudelijke klusjes een flinke ruk aan de Tilda-quilt te geven. Nou ja... figuurlijk dan, hè.
De resultaten hoop ik aan het eind van de week te laten zien.

Gezellige handwerkdagen, iedereen.

2 februari 2013

Tadaaa!!!


Beginnetje

Mijn eerste (grote(re)) affo in 2013. Ik zei al dat ik een heleboel "moet ik eens afmaken" projecten aan wilde pakken, en dit is de eerste affo. Mijn schoondochter was deze week jarig, en dat was een goede stimulans om er vaart achter te zetten. Zo begon het... met een paar probeerblokken.

De stofjes waren ooit gebruikt voor opdrachten tijdens Gretha's opleiding, en ik stelde voor om er een quilt van te maken.

Met hier en daar een lapje van mezelf, voor de kleurverdeling en de afwisseling is het een gezellige fleurige quilt geworden. Ik heb er haakwerk, frivolité, kantklossen, borduurwerk en applicatie in verwerkt.
Het schiet al op...


Ik heb niet de ruimte om hem helemaal goed in beeld te krijgen, dus maar even in tweeën gefotografeerd.















De bies hangt klaar...













Bovenste helft








Onderste helft









Totaalplaatje... ongeveer, dan toch.





Label







 Hier wat close-ups van een paar extraatjes.
Gelukkig vond ze hem prachtig, en was ze er blij mee.
Hè, dat geeft gewoon een opgeruimd gevoel.
Eén projectdoos is leeg.
Nu wil ik mijn schouders onder de Tilda-quilt zetten. Daar ben ik ook al een mooi stuk mee op weg, dus dat wordt dan de volgende affo.

Fijn weekend, iedereen. (Voor zover dat mogelijk is, want hier en daar zijn grote (gezondheids)zorgen. Voor diegenen: Héél veel sterkte!)