Pagina's

24 april 2013

Mét jaartal

Bedankt voor jullie reacties allemaal. Ik heb toch maar een plaatsje gezocht voor een jaartal. Dit leek mij de beste plek, en het verstoort het evenwicht in het borduurwerk niet.

22 april 2013

De affo van april

 Ik heb tussen de bedrijven door nog een affo geproduceerd. Van deze klosmerklap moest alleen het rijtje klosjes nog geborduurd worden.
Ik heb elke dag een paartje gedaan, en nu is deze ook af. Het was heel leuk om aan te werken. Aan het klosje rechts onder heb ik mijn initialen vastgemaakt... misschien moet ik zo ook nog ergens een jaartal toevoegen? Is denk ik ook wel leuk.
Het inlijsten moet wel even wachten, maar in ieder geval ligt het klaar voor verdere verwerking.
Fijne week iedereen. Het is hier volop zon, dus misschien kunnen we deze week wel weer lekker het 'buiten zijn' opstarten.

18 april 2013

Nog even...

en dan is de rust en regelmaat weer een beetje weergekeerd. Vader en moeder wonen nu zo'n 10 dagen in hun nieuwe 'huis', en het was en is nog steeds verschrikkelijk wennen. Oude bomen moet je niet verplaatsen, zeggen ze altijd, en dat is in de meeste gevallen waar; maar als het niet anders kan is het vaak een hele zware dobber. Andere kasten bijvoorbeeld... "ik ben alles kwijt"....
Toch merk ik dat ze weer een eigen ritme aan het opbouwen zijn, onder de nieuwe omstandigheden. Ze moeten erg wennen aan iedereen die binnenloopt om 'iets te doen', van eten brengen, schoonmaken, tot medicijnen en lichamelijke zorg....  Maar ik hoop dat dat bij de dingen van alledag gaat horen voor ze.

Ik ben nog steeds druk met in het nieuwe huis dozen leegmaken, in het oude huis dozen volmaken, en wat bij mij terecht komt (je wilt echt niet op bezoek komen nu.... mijn huis is een gediplomeerd pakhuis geworden) sorteren voor a) kringloop, b) zelf houden, c) weggeven, d) marktplaats, e) het grote magazijn, oftewel: de stort op de gemeentewerf.
Ik rijd dus nog heel veel heen en weer en kijk echt uit naar de datum dat de sleutels van het oude huis ingeleverd worden. Dan is er één deel in elk geval afgerond.
Ik heb nog heel wat uitzoekwerk wat betreft de verzamelingen van mijn vader. Onvoorstelbaar, wat er allemaal van de planken en uit de dozen komt. Ik heb hier nu bijvoorbeeld twee"plaatjesinplakboeken" liggen, uitgegeven door tabaksfabriek Theodorus Niemeijer in 1929!!!

 Dan konden er plaatjes gespaard worden en in het bijgeleverde boek geplakt worden. Meer dan 80 jaar oud... niet te geloven toch. Nu zie ik zomaar mijn vader als jochie plaatjes plakken. En ook nog twee van diervoederspecialist Riem-Vis... Nooit van gehoord, maar blijkbaar erg bekend geweest. Zouden er nog mensen zijn die dit soort dingen verzamelen???

Maar goed... ik heb toch tussendoor ook nog even kunnen ontspannen, en als ik zo nu en dan in de tuin kijk word ik toch ook weer vrolijk. Een paar dagen zacht weer en wat zon, en ziedaar... heerlijk toch?

Deze blokjes liggen al een poosje stil. Nou ja, ze roepen wel hoor, maar ik kan maar een ding tegelijk tegenwoordig, dus ze moeten nog even geduld hebben.

En dan ook nog een update van mijn derde deel van de krans. Ik wacht nu op deel 4. Ik loop wel wat achter, maar dat kan even niet anders.
Wel, lieve mensen, dat was het weer even. Ik moet straks naar de tandarts, dus ik heb maar een ochtendje 'vrij' genomen om weer eens iets van me te laten horen/zien.
Ik hoop dat ik snel weer een beetje aan mijn eigen dingen toekom.