Pagina's

31 mei 2013

Klaar

Ziezo, het middenstukje is gevuld met een nogal stevig uitgevallen R. Ik wilde eigenlijk een wat romantischer R maken, maar die bleek bij nog eens uittellen toch te groot, en kwam helemaal bij de rand. Dat vind ik niet mooi. Zoals een paar van jullie al zeiden: Een stukje uit de kant zal mooi zijn. Dus nu is het deze geworden.
Ik zie nu op de foto een knoert van een fout!!! Zien jullie hem ook? rechts van de R, ongeveer in het midden van het driehoekrandje...Pfff... komt zeker van dat heldere zonnetje dat ik het nu pas zie. Ik heb hem nl. buiten gekiekt....Ga ik dat nog veranderen of laat ik hem lekker zitten?
Ik denk het laatste... 't is tenslotte een broddellapje, en daar mogen toch wel onvolkomenheden in voorkomen?
Dus nu een mooie verwerking verzinnen.
Maar eerst wat andere taken (zucht).

28 mei 2013

Tja...

Zover ben ik nu gekomen, maar ik ben nog steeds op zoek naar iets voor het midden. Ik heb er wat randjes in zacht grijsgroen aan toegevoegd. Elizabeth suggereerde een letter voor het middenstukje, en dat vond ik een goed idee. Een bloem kan ook heel goed.
Het probleem is alleen dat alle patroontjes die ik heb (ik spaar "R"etjes voor een letterlap, en heb er heel veel) óf te groot, óf te klein zijn, en dat geldt ook voor de roosjes die ik in voorraad heb. Als ik één draad uit de kant wil blijven komt dat neer op een patroontje van max. 42 x 52 kruisjes.
Dus áls iemand mij kan helpen aan een patroontje (mag ook iets in één kleur zijn) Heel graag!!

Viooltjes... altijd weer leuk

Vandaag was het plotseling zomerweer. Heerlijk in de tuin gewerkt. Het laatste gedeelte met de hogedrukspuit bewerkt, dus ik heb weer heerlijke schone tegels. Nieuwe planten die nog steeds op hun beurt wachtten gepoot, en aan het eind van de middag na een heerlijke douche onder de 'plu' aan mijn lapje gewerkt. Hier wat foto's van de bloembakken naast mijn stoel. En de beloofde foto van de pioenroos, die vol met knoppen staat.



Deze zijn ook zó mooi!

Akelei



Dit jaar ruim een meter hoog!

 
Pioenroos
Nu hoop ik maar dat het een poosje mooi blijft, want anders hebben we maar kort plezier van de prachtige bloemen.

Fijne handwerkweek, iedereen

 Update: Ik heb op de site van DMC een mooie R gevonden in de juiste maat.

27 mei 2013

Hoe nu verder?

Ik heb nog wat verder gefantaseerd aan mijn broddellapje, en weet eigenlijk niet goed wat ik met het middenstukje zal doen. Iets fijns in borduren 1 over 1? of toch maar open werken? Wat vinden jullie? Ideeën zijn welkom.
 

Ik heb vanmorgen een 'tijdreis' gemaakt door de diadozen van mijn ouders. (véél dozen)
En o, wat kom je dan weer leuke dingen tegen. Ik zal er eerdaags een paar laten zien. Er is verschrikkelijk veel uit te zoeken, maar ik word de dozentroep nu goed zat, en wil er haast achter zetten. Zo moeilijk om te beslissen wat je met sommige dingen moet doen... Maar 't was wel genieten en heel veel "oh já" momenten.

24 mei 2013

Nee....

Geen nieuw tussendoortje... maar je komt soms opeens iets tegen wat je toch wel erg graag even wilt uitproberen, en als het dan lukt, komt er weer een werkje bij op de lijst van "dat wil ik nog een keertje doen"

.
Open naaiwerk... ik had het wel eerder gedaan, maar alleen een heel eenvoudig open zoompje... Dit is een broddellapje, maar als het mooi genoeg wordt wil ik het toch leuk afwerken.

En ik heb nog een leuk affootje, maar dat moet nog op reis, dus dat kan ik nog niet laten zien.

18 mei 2013

Klein tussendoortje...

Kon het weer niet laten hoor... Ik vond bij Blokker leuke doosjes, en nam deze mee om er een borduurtje in te maken... Ik vind hem zelf wel deftig geworden.

nog even dichterbij.... ik heb er de kleinste parelmoeren knoopjes op genaaid die ik vinden kon. 't is tenslotte een knopendoosje, hè? En ik ga er mijn bijzonderste knoopjes in bewaren.

Goede pinksterdagen voor iedereen!!

10 mei 2013

Update

Ik wil weer eens even de vorderingen aan de Jaargetijdenkrans laten zien.
Er was de laatste tijd niet veel gelegenheid om er aan bezig te zijn, maar toch heb ik nu het vierde deel afgekregen.
Ik heb het patroon voor deel 5 al binnen, dus daar kan ik dit weekend lekker mee van start. Ik hoop dat het warmer wordt dan vandaag, want als je niet naar alle bloesem en het nieuwe groen kijkt lijkt het wel herfst met zoveel wind.
Gisteren konden we heerlijk buiten zitten, maar vandaag bleef de deur weer dicht. Ik heb altijd wind in de achtertuin, en soms waaien zelfs de tuinstoelen de halve tuin door.
Maar het wordt wel steeds groener en fleuriger gelukkig. De judaspenning, de sering en de spaanse margrieten doen hun best, en ook de akelei, petunia's en nog zo het een en ander maken er weer een fijne tuin van.
O ja, en de pioenroos belooft ook weer véél bloemen, en is groter dan alle jaren hiervoor. Daar zal ik een foto van maken als de knoppen wat groter zijn.

Fijn weekend voor iedereen!


 

3 mei 2013

Onverwachts en ongepland...

Op veel blogs kwamen de plannen voorbij voor een bezoek aan Veldhoven.... en toen dacht ik: eens even op de site kijken... en van kijken komt vaak kopen, toch? Ik dacht: "Waarom ook niet? gewoon gáán! Een dagje eruit moet zo langzamerhand wel eens kunnen. De laatste quiltexpositie die ik bezocht was een paar jaar geleden in Alkmaar. Dus: een E-ticket gekocht, uitgeprint, en vandaag vroeg op pad naar Veldhoven.
Toen ik aankwam stond er een indrukwekkende rij wachtenden voor mij....Pffff... ik dacht aan mijn arme spataderbeentjes en zag mezelf al minstens een half uur wiebelend en tenenwippend in die rij meeschuiven.
Nou, dan maar 'mensen kijken'. Altijd een leuke afleiding. En já! een stukje voor mij uit 2 bekende gezichten! Lida en Chris notabene. Maar op dat moment komt er iemand langs mijn rij, al roepend: Anybody with an e-ticket??? "Yes! I have one!" Word ik op hetzelfde moment uit de rij geplukt en naar voren gedirigeerd. Aparte kassa voor groepen en e-tickets. Lucky me... geen gewiebel, twee minuten voor die kassa en ik ben binnen. Maar wat ik ook zocht en keek: Geen Lida en geen Chris meer gezien. :((
In het restaurant nog zitten spieden vanachter mijn koffie met heerlijk broodje zalm, maar nee hoor.
Veel frans, duits en engels om me heen... hier en daar wat spraakverwarring.

Langs alle winkeltjes...O, wat een verleidingen! Er zijn dan ook wat mooie lapjes, quiltgaren en wat buttons mee naar huis gegaan. En een heleboel inspiratie, natuurlijk. Ook nog gezellig bijgepraat met Heleen Pinkster, de paperpiece-expert en -ontwerpster, waar ik de eerste beginselen van leerde, en die mij enthousiast maakte voor deze techniek....Langs Di Ford die over belangstelling niet te klagen had, en verder genoten van al dat moois dat daar overal hing te hangen...
Je zou alles wel willen fotograferen, zoveel moois. Ik heb maar een greep gedaan, dus kijk maar mee... De andere expo-gangers zullen weer andere dingen laten zien, dus met een beetje geluk kunnen we bij elkaar van heel de expositie nog eens nagenieten.

Verdwijnende herinneringen


Ik begin met deze quilt: "Verdwijnende herinneringen"... Hierbij moest ik erg aan mijn moeder denken.... dementie is zo'n verdrietig proces voor de familie...










En deze quilt sprak me ook aan... warme kleuren en warme zorg voor het kleintje...



 Prachtig, dit... Deed me denken aan de kerk uit mijn kinderjaren... daar zat heel hoog zo'n soort raam...





En dan een quilt vol met kant en frivolité en fijn haakwerk, dat blijf ik mooi vinden..

Kant en frivolité...

detail van een frivolité-deel

Dit vond ik ook een beauty.. zó intensief gequilt... prachtig.

 En deze... schitterend. Hier ook nog een detail...
Ik heb me echt lopen vergapen aan al dat prachtige fijne handquiltwerk. Zúlke kleine steekjes... ik moet nog een heleboel oefenen voordat ik ook zulk werk af kan leveren hoor.


prachtig quiltwerk

 Ik heb over het algemeen niet veel met art-quilts, maar sommigen vind ik toch heel mooi, en knap gemaakt. Deze vond ik ook heel apart...

En dan de Israëlische afdeling... Daar werd ik geraakt door de beschrijvingen die naast de quilts stonden... Bijna allemaal eerbetoon en herinneringen aan (groot)ouders of familie, velen met oude foto's erin verwerkt... Verhalen bij een quilt geven hem altijd iets extra's, vind ik. Hier wat voorbeelden:
 



En dan deze: schilderen met stof; Colette was rijk vertegenwoordigd met haar kleurrijke 'doeken'. Zó knap om deze effecten te bereiken met 'oude lappen'.


prachtig borduurdetail

 Dan nog een mooi quiltdetail, en van de laatste vond ik het een grappig detail zoals de voorste dames 'uit de lijst' kwamen wandelen. Het gaf gewoon wat meer diepte aan het geheel.
Omdat ik voor de drukte weer thuis wilde zijn ben ik om een uur of drie vertrokken.

O ja... nog even mijn buit laten zien: 
Ik ben al een poos blauw-groene lapjes aan het sparen, en dit gaat netjes bij de voorraad.
En nu ben ik benieuwd naar de verhalen van 'de anderen'