Pagina's

30 november 2013

Randje witwerk

De Marken-lap is weer met een randje uitgebreid. Een randje witwerk, naar eigen fantasie. Het valt nog niet mee om de specifieke onderdelen zoals leggers, bonnen en hoeden erin te verwerken. Maar ik geloof dat het toch wel gelukt is.
Ik ben nog aan een aantal andere dingen bezig, maar die kan ik nog niet laten zien. [ Cadeautjes :-) ]

Deze wel:

Een nieuw blok voor de Tilda-quilt voor mijn dochter. Die zou ik toch wel erg graag af hebben voor het eind van het jaar. Ze is net voor de kerst jarig... Zou dat lukken?



Als ik goed tel hoef ik nog maar 4 blokken... en een gedeelte zit ook al aan elkaar... Ik ga het proberen, en schuif deze quilt naar boven op mijn to-do lijstje. (lijst)

Gezellig weekend, iedereen!


26 november 2013

Vorderingen aan het Marker borduurwerk

Ik ben weer een stukje verder met mijn Marker cursus. Na de open rand met de schuintjes (die de kleine gaatjes maken) en de lommertjes (die vormen de grote gaatjes) heb ik een randje spaansjes geborduurd. Dat moet als je het 'goed' wilt doen in een bepaalde volgorde gebeuren. Dat is best nog opletten om op de juiste manier te borduren.  Ik moet het ook echt onder een loep doen, anders kan ik om de paar centimeter achteruit werken. Boven de spaansjes ben ik aan het eerste vernaaide lint begonnen. Ik ben nog niet aan zelf ontwerpen toe, maar gebruik voorlopig de patronen die bij de les horen. Dit lint stamt uit 1850, een erg oud patroon dus.
En ja, de afwisseling in het werk vind ik heel leuk. Je bent steeds met een andere techniek bezig.

20 november 2013

Precies op tijd klaar

Wat was het koud vanmorgen, en wat zat de auto dik onder het ijs. Ben ik blij dat de colshawl af is. Die gaat meteen dienst doen. Gebreid van 1 bol "creative melange super chunky" van Rico. (dacht altijd dat Rico een borduurmerk was, maar ze blijken ook wol te verkopen). Het breide heerlijk, en de shawl is superzacht.

19 november 2013

Siggiepost

Vorige week ontving ik ook weer eens een zacht vlopje. De siggies staan al een poosje op een (erg) laag pitje, en ik ruil alleen als ik een verzoek krijg, zoals nu van Heidi uit Duitsland. Dus er is er één onderweg naar Duitsland, als antwoord op deze zonnige siggie. 't Is altijd weer leuke post om in de bus te vinden.
Verder zie ik zoveel leuke shawls voorbijkomen, dat ik ook begonnen ben aan een colshawl. Dikke wol, naalden 9, dus schiet lekker op. Foto komt wel als hij helemaal af is.

Morgen is het weer mijn oppasdag bij mijn dochter. Dus dat betekent vroeg op en vroeg de deur uit. Maar wel heel leuk om met dat kleintje bezig te zijn. De oudste is deze keer ook thuis, ziek, dus ik denk dat ik me niet hoef te vervelen. 

16 november 2013

Marker borduurwerk

Elke dag een paar draadjes borduren aan de Marker open zoom, en nu ben ik zover dat ik aan de lommertjes kon beginnen. Ik vind het zelf een erg mooie rand worden.

Gezellige avond, iedereen.

14 november 2013

Even stil...

Daar ben ik weer, dames. Het is een poosje heel stil geweest hier, want ik ben ruim anderhalve week behoorlijk ziek geweest. Maar ik krabbel weer op, en kan gelukkig weer een beetje rondscharrelen. Ondanks alles moesten er toch dingen doorgaan, zoals ook de zorg rond mijn ouders nooit 'weg' is, maar ik was verder echt even van de wereld, en heb geen computer aangehad. Dus ik heb ook geen logjes gelezen...sorry. Ik hoop het goed te maken :-)
 Verblijdend nieuws toch: De blauwe quilt voor mijn kleindochter is gelukkig toch nog op tijd klaar gekomen. Hier een foto tijdens het quilten; Van de achterkant, zodat het quiltwerk goed te zien is. Ik heb sterren gequilt, met hier en daar een blokje in-the-ditch ertussen, maar helemaal vergeten om een foto te maken van de affe quilt en het etiket op de achterkant.
En nu staat de quilt al mooi ingepakt klaar voor de grote dag, dus ik vind het zonde om het allemaal weer uit te pakken voor een foto. Ik zal vragen of kleindochter er een foto van maakt. Dan komt die binnenkort nog hier voorbij.
De klosboekenlegger voor het goede doel is ook af. En het vogeltje ook. Dat vond ik heel geschikt om op een blok te naaien voor een "kantquilt". Oude kleurtjes...mooie kantjes... 'k heb wel een idee in mijn hoofd hoe het ongeveer worden moet, maar hij is nog niet aan de beurt. Voorlopig nog maar kantjes sparen. Nou, 't is niet veel, maar toch iets te laten zien.
Ik hoop nu regelmatig weer iets te plaatsen, want er moet nog het een en ander afgemaakt worden voor het eind van het jaar. En ook hier in huis is het na isoleerwerkzaamheden een behoorlijke chaos, en daar kan ik niet goed tegen, dus: werk aan de winkel.