Pagina's

24 februari 2014

Een affootje

Met één van de randjes van deze week is mijn kleedje voor in het kleine dienblaadje af. Voor de volgende randjes ga ik andere kleuren kiezen. Ik wil er een mapje van maken om er mijn borduurwerkjes waar ik aan bezig ben in op te bergen, maar dat kan nog veranderen. Ik heb nog een paar ideetjes om de randjes te verwerken. Voorlopig maar borduren. Er komen er nog genoeg.
Ik zie nu op de foto dat ik het "Erretje"moet laten zakken, en dat er aan de linkerkant van twee van de laatste randjes nog een kruisje bij moet.
Ik verbaas me er altijd over dat je dat op een foto beter ziet dan 'in het echt'. Het was me nog niet opgevallen. Gaat nog goed komen.
Ook heb ik geprobeerd om een wafelsteek te haken. Het moet een dekentje voor een ledikantje worden, en ik wil in de 'gaatjes' met kruissteken hartjes borduren in zachte kleurtjes.
Moet even zien of dat wel wordt wat ik ervan verwacht.
 
Fijne handwerkweek, iedereen.

14 februari 2014

De randjes

Nog even een update voordat de nieuwe randjes weer aan de beurt zijn. Het lapje voor mijn dienblaadje is bijna vol. Het leuke is dat ik voor een nieuw project andere kleurtjes kan kiezen. Ik wil een etui maken voor kleine borduurwerkjes. En eigenlijk wil ik kleuren gebruiken die ik normaal niet zo snel zou kiezen. Nog even over denken, dus.
 

12 februari 2014

Een héle oude ufo....


werd gisteravond een affo. Ik durf niet eens te zeggen wanneer ik hieraan begon. Eigenlijk ooit bedoeld voor DD3, maar nu afgemaakt voor DD2. Er moest alleen nog maar een rand vasten omheen, en een knoopsluitinkje gefabriceerd. Ik snap zelf niet waarom hij toen niet af werd gemaakt, maar nu is het dan toch een vestje geworden en iemand is er heel blij mee. De mode herhaalt zich om de paar jaar, dat zie je maar weer. Nu zie je ook weer heel veel gehaakte hesjes en bolero's en ander 'gaatjesspul'.

Van de gekregen wol heb ik om te beginnen dit gemaakt. Dus ook kleindochter blij met haar aangeklede tweeling. En ja, onder het rokje zit nog een mooi broekje. helaas geen aparte foto van.


En ook nog even een update van de "Markerlap"
Hij was een poosje in de wacht gezet, maar er is toch met stukjes en beetjes weer een vernaaid lint bijgeborduurd.
In het volgende berichtje komt de update van de randjes weer aan de beurt.


Fijne avond, iedereen!

3 februari 2014

Werkjes voor DD3

Voor aan een metalen rekje wilde DD3 graag een paar fijne borduurtjes in haar lijstjes. Dit is het geworden. Staat erg leuk met nog andere frutsels aan dat witte rek...
Het is op heel fijn aida geborduurd met één draadje.
De foto's zijn niet echt geweldig, maar het licht werkte niet zo goed mee. De kleuren van het bovenste lijstje komen nog het dichtste bij.


Er is ook weer een siggie aan de verzameling toegevoegd. van Gerda Janssen uit Venray; met een gehaakt hartje erop, een verwijzing naar haar werk als verpleegkundige met hartpatiënten. Dank je wel, Gerda. De jouwe is onderweg!


 En voor degenen die vragen hadden bij de prachtige bloem: Ja, het is een dubbele amaryllis, en hier zijn de bloemen van de tweede stengel. Ik heb ook een spierwitte versie gehad, die was ronduit koninklijk. Als het goed is moet ik daar ook foto's van hebben. Als ik ze vind laat ik die ook nog zien.
Ik wens iedereen een fijne handwerkweek.