Pagina's

17 maart 2014

Siggie, en een halve affo...

...en een mooi voorbeeld van "het blauwe uur". (Vind ik dan...)  Hij stond een poosje geleden in de weekkrant, en ik had hem uitgeknipt omdat ik hem prachtig vind... verstild... Wilde hem gewoon even aan jullie laten zien. Het is een wonderlijk moment in de natuur.
l' heure bleue
 Deze fleurige siggie kwam uit Ouddorp, van Hannie Tanis. Dank je wel, Hannie, hier word ik vrolijk van.
 
 En eindelijk is dit borduurwerk klaar. Het is heel fijn beige/grijs aida, en ik heb er patronen van de vernaaide linten van het Marker borduren voor gebruikt. Het zit provisorisch in de deksel, om even te zien hoe het staat.  Er komt nog een glasplaatje over, en dan moet ik hem netjes opspannen.
 
   Aanstaand weekend ben ik een paar dagen weg. Naar "mijn huisje-in-het-bos", om daar de (25e) verjaardag van mijn jongste zoon te vieren met alle kinderen en kleinkinderen. Dat vergt aardig wat voorbereiding en planning, dus ik denk niet dat er van de week nog geblogd wordt. Ik neem mijn fototoestel mee, dus ik hoop dat ik niet vergeet om hem te gebruiken. (en ik hoop ook dat het droog blijft...)

Tot dan!

11 maart 2014

't Wordt niets....


met dat goede voornemen van mij om regelmatiger te bloggen. Ik ben gewoon te druk met van alles en nog wat, en dan moeten er toch dingen even wachten.
Ook voor reageren gun ik me vaak geen tijd. Maar ik zie wel alle mooie dingen die langskomen hoor.
En zelf heb ik toch ook nog wel iets gedaan wat ik kan laten zien.
Om mee te beginnen: dit vestje gebreid voor de jongste kleindochter Tirsa, die best al wel groot wordt. Er moet allen nog een ritsje in en dan gaat ie onder een natte lap om mooi glad te trekken.
Mijn eerste werkje buiten in de tuin in het zonnetje was: Zijnaden en mouwen sluiten. Wat was het heerlijk, weer in het zonnetje in de tuin. (en de was ruikt weer zo heerlijk fris)

Verder heb ik nieuwe kleurtjes en een lap oud-rose/lila linnen uitgezocht, en heb daar de laatste nieuwe randjes al op geborduurd. Op de foto nog niet helemaal klaar, maar nu inmiddels wel.
Komt weer heel anders over dan de kleuren die ik in het dienblaadje gebruikte. Ik vind het zelf een mooie combinatie.

Verder kreeg ik van mijn DD3 een grappige verrassing: een doosje met 4 waxinelichtjes in een wel heel toepasselijke vorm: een standaardje met een bolletje wol... Leuk hè? Die blijven voorlopig nog even heel, hoor. En dat borduurwerk op de achtergrond dat worden brassières om de stroken overgordijn mee op te houden. Ik kan maar niet wennen aan 'lege hoeken', maar een gordijn over de hele breedte is ook niet nodig, want ik heb rolgordijnen. Daarom voor de aankleding een strook aan weerskanten naast het raam, met een brassière in de kleurstelling van de strook. Als het klaar is komt er een foto, maar dat kan nog wel even duren. Eerst andere dingen afmaken. Ook heb ik nog babyslofjes gehaakt in het "all stars" model. Altijd leuk.

Nou, tot het volgende berichtje maar weer.
Fijne week voor iedereen.