Pagina's

27 augustus 2014

Van alles wat...

Beetje borduren, beetje haken, beetje patchen... Het wisselt elkaar af, en daardoor vind ik het ook nog steeds allemaal zo leuk. Maar er staan wat grotere brei-projecten te wachten, en daarvoor ga ik straks een breimachine neerzetten. Zo meteen krijgen we weer truien- en vestenweer, en dan is het leuk als er een nieuwe trui klaarligt. één opdracht heb ik al binnen van een kleinzoon: Hij wil graag een "zware-jongenstrui". Oma moest toch even een oude DD opzoeken. Ik dacht dat die boeven toch wel in zwart-wit gestreept door het leven gingen, maar nee hoor: Oranje, met hun gevangenisnummer middenvoor. Nou... dat is te regelen. Leuke opdracht, Geerten. Oma gaat aan de slag.
Maar hier wat foto's van mijn bezigheden van de laatste tijd....
Poncho voor kleindochter is af

Bolero voor dochter in de maak

Anderhalve bloem aan de brassiere geborduurd


Van boven en opzij een rand blokken eraan
Ook heb ik bij mijn "tuinvriendin" de frambozen- en braamstruiken mogen "langslopen", en dat resulteerde in een soeppan vol bramensap, en nog een emmertje frambozen. Zo heerlijk, en een paar courgettes en deze heerlijke grote "tuinbos" met van allerlei erin. Voel me helemaal verwend!
En voor volgende maand staat er een tasje met stofjes klaar voor een quilt voor DD3. Ze heeft zelf stofjes en patroon uitgezocht en we gaan samen aan de slag. Dat wordt genieten!!
helaas een beetje overbelicht.. kleurtjes zijn pittiger.
O ja... dit wilde ik ook nog even laten zien... Ik was van de week in Kesteren, en daar stond deze combinatie in de winkelstraat rustig te wachten op de parkeerstrook... Wat zal dat een relaxte vakantie zijn voor de eigenaars. Ik vond het heel creatief :)

Dat was het wel weer even voor nu. Het is prachtig weer, misschien kan ik toch ook nog wel een uurtje buiten zitten voordat ik met de breimachine aan de slag ga.

Fijne dagen allemaal!
 

21 augustus 2014

Terug van niet-weggeweest

Hoewel ik niet "op vakantie" ben geweest, heb ik mezelf toch een paar vakantieweken cadeau gedaan. De zin om te bloggen was helemaal weg, en de fut was er een poosje uit.
Dat overkomt je zo nu en dan gewoon.....


Maar hier toch weer eens een berichtje. Want handwerk-handen zijn natuurlijk niet blij met 'nietsdoen', dus ik heb niet helemaal stilgezeten.
Eerst maar een affo laten zien. Hier had ik het begin al laten zien, maar nu is hij helemaal af, en ik vind het een schitterend gastendoekje geworden.
Nog even wat dichterbij...


















Verder ben ik begonnen aan deze deken. Hij groeit elke dag één of twee blokken. Ook hier weer een close up van het basisblokje.
Om het andere blok haak ik een toer in wit, en zoals je kan zien schuift het witte gedeelte steeds één toer op.
Er zijn nog meer dingen in de maak, maar dat is voor de volgende keer.


Ik wens iedereen nog een fijne dag/avond.