Pagina's

27 augustus 2014

Van alles wat...

Beetje borduren, beetje haken, beetje patchen... Het wisselt elkaar af, en daardoor vind ik het ook nog steeds allemaal zo leuk. Maar er staan wat grotere brei-projecten te wachten, en daarvoor ga ik straks een breimachine neerzetten. Zo meteen krijgen we weer truien- en vestenweer, en dan is het leuk als er een nieuwe trui klaarligt. één opdracht heb ik al binnen van een kleinzoon: Hij wil graag een "zware-jongenstrui". Oma moest toch even een oude DD opzoeken. Ik dacht dat die boeven toch wel in zwart-wit gestreept door het leven gingen, maar nee hoor: Oranje, met hun gevangenisnummer middenvoor. Nou... dat is te regelen. Leuke opdracht, Geerten. Oma gaat aan de slag.
Maar hier wat foto's van mijn bezigheden van de laatste tijd....
Poncho voor kleindochter is af

Bolero voor dochter in de maak

Anderhalve bloem aan de brassiere geborduurd


Van boven en opzij een rand blokken eraan
Ook heb ik bij mijn "tuinvriendin" de frambozen- en braamstruiken mogen "langslopen", en dat resulteerde in een soeppan vol bramensap, en nog een emmertje frambozen. Zo heerlijk, en een paar courgettes en deze heerlijke grote "tuinbos" met van allerlei erin. Voel me helemaal verwend!
En voor volgende maand staat er een tasje met stofjes klaar voor een quilt voor DD3. Ze heeft zelf stofjes en patroon uitgezocht en we gaan samen aan de slag. Dat wordt genieten!!
helaas een beetje overbelicht.. kleurtjes zijn pittiger.
O ja... dit wilde ik ook nog even laten zien... Ik was van de week in Kesteren, en daar stond deze combinatie in de winkelstraat rustig te wachten op de parkeerstrook... Wat zal dat een relaxte vakantie zijn voor de eigenaars. Ik vond het heel creatief :)

Dat was het wel weer even voor nu. Het is prachtig weer, misschien kan ik toch ook nog wel een uurtje buiten zitten voordat ik met de breimachine aan de slag ga.

Fijne dagen allemaal!
 

6 opmerkingen:

tiny zei

Dat wordt dus werk aan de winkel, wat voor breimachine heb je? Je poncho os heel fleurig en wat een mooi patroontje gebruik je voor de bolero. Lekker verwend door je tuinvriendin en succes en plezier met je DD3 en de stofjes, ben benieuwd wat ze er van maakt. Inderdaad een hele relaxse vakantie als je zo op pas gaat. Groetjes en geniet nog even van het mooie weer.

Floor zei

Wat een leuke foto die laatste! Zo wil ik ook wel met de caravan op vakantie!
De Zware Jongens.... die hadden toch een zwart-wit gestreept truitje aan, net als jij dacht?
Dat herinner ik me ook, maar misschien was dat heel vroeger wel zo en is het nu veranderd.
Wel leuk dat hij zo'n trui wil hebben, echt heel stoer.

Chris zei

Zo wil ik ook wel met vakantie, met zo'n paardencaravan! Oh, ik zie dat Floor dat ook wel wil. Zullen we Floor....? Ik vind het helemaal geweldig.
Maar ik vind al je werkjes ook geweldig. Wat heb je veel onder handen en ook 'op de rol'. Dat heb je met die meiden en kleinkinderen.
Een breimachine! Wat voor een heb jij? Computergestuurd, met motortje? Ik heb er ook nog een ingepakt in een kruipkast liggen. Een brother 500, dubbelbeds, met ponskaarten. Ik heb er vroeger heel wat op gemaakt. Maar nu .... geen plaats, tijd, en dat heen en weer met je arm ....
Ik ben reuze benieuwd wat je van die truien maakt!

Elizabeth zei

Ja, dat is leuk voor een trekvakantie, dan zie je nog eens wat.... Hahahaha, heerlijk!
Ik vind het leuk dat je kleinzoon zo precies kan aangeven wat voor trui hij wil, dat is toch gaaf! Hij weet gewoon wat hij wil.
Lekker hè om allerlei werkjes af te wisselen. Ik laat het ook maar gebeuren hoor.
Dat lijkt me heel gezellig om samen met je dochter (helaas heb ik er geen, maar wel een schat van een schoondochter) aan een quilt te werken. En ik hoop maar dat we daar iets van mogen zien...

Groetjes, Elizabeth

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend breisel
en wat een mooi borduurwerk
Groetjes uit Zweden

Lida zei

Wat laat je weer veel moois zien en wat een leuk idee voor een trui! Succes met breien, groetjes
Lida