Pagina's

21 juni 2011

Frivolitéwerkjes


Deze keer geen kantkloswerkje, maar weer eens frivolité. Een mooi houten doosje met een werkje in het deksel, en een hartje dat voor een felicitatiekaart gebruikt gaat worden.

15 juni 2011

Finished...

Hier is 'ie dan, bevrijd van de spelden en afgewerkt met 'vlechtjes'. Ik vind hem wel mooi geworden, hoor.
Ik ben nu een paar hoezen voor stoelkussens aan het naaien voor een dochter. Met de bevalling in het verschiet willen allebei de dochters her en der wat opknappen/vernieuwen, en ik vind het leuk om daarbij te mogen helpen. Gisteren bij andere dochter de (helft van de) kamer van kleindochter behangen. en dat is me toch leuk geworden. Maar ik ben nu wel weer een beetje 'afgeknoedeld', dus een beetje naaien, en verder helemaal niets. 't is benauwd weer hier ook. Ik houd me dus maar 'sjakies' vandaag. Mam wordt oud... zucht. Gelukkig hebben we ook nog hobby's die niet zo veel energie kosten.


Fijne avond!

14 juni 2011

Volgende klosles


Even een kijkje in het speldenwoud van mijn nieuwe opdracht. Je zou door de bomen het bos kwijtraken; Een boekenlegger in de vetergatslag was deze week aan de beurt. Heel leuk om te doen. Nog een klein stukje en ik kan gaan afwerken. Pfff... moeten al die spelden er weer uit....

En in de tuin gaan de hortensia's al zo mooi kleuren. Al die zachte pastels... Prachtig.

10 juni 2011

De onbekende groeier...

Anneke, jouw tip was een hele goede. De onbekende groeier is hoogstwaarschijnlijk een variant van de Trompetboom, "Catalpa bignoniaceae" en wel de "Nana".... En laat dit nu net de variant zijn die géén bloemen en vruchten ontwikkelt... Hij wordt 'maar' 6 meter hoog en is zeer geschikt als natuurlijke parasol.
Nou, dat is dus meteen het definitieve einde van deze sta-in-de-weg. En nu vraag ik me nog meer af hoe hij hier is gekomen, als hij geen bloemen of vruchten ontwikkelt.... Anneke, bedankt hoor. Nu ga ik in die hoek maar mijn blauwe regen planten. Die kan ik mooi langs de schuur leiden.
En omdat een berichtje zonder foto een saaie bedoening is, hier een kiekje van een andere indringer, die wél prachtige bloemen laat zien: Papaver. Die mag van mij blijven.

Een goed pinksterweekend voor iedereen.

8 juni 2011

Kleedje in Russisch Kant

 Hier is eindelijk een foto van mijn kleedje in Russisch Kant-techniek. Het door elkaar heen vlechten was deze les 'de nieuwigheid'. Op de andere foto heb ik het naast een gehaakt kleedje gelegd. Dat haakte ik na een cursus "kunsthaken". Ook een bandjes techniek, maar dan met de haaknaald.


O ja, en dit nog... vorige zomer liet ik een foto zien van een plant die spontaan was komen groeien naast mijn schuurdeur.  Dit jaar ziet het er zo uit:
Met wat beleid kan ik mijn fiets nog in en uit de schuur wringen, maar hij staat stierlijk in de weg, natuurlijk. En weer komen er tot nu toe geen bloemen, dus ook geen vruchten of zo iets aan... Gewoon alleen maar grote bladeren. De takken en stelen voelen aan als vochtig fluweel, en zo ook de bladeren. Het stammetje is inmiddels al een flinke stam geworden.
IS ER NU NIEMAND DIE MIJ KAN VERTELLEN WAT DIT IS?
Als hij dit jaar weer alleen maar blad laat zien, dan ga ik hem toch maar weghalen. Maar ik was zo nieuwsgierig naar wat het dit jaar zou doen, dat ik hem nog maar laat, deze zomer.

tenslotte nog een foto van mijn kraamcadeautje... en wat erin zit.... Eind van de week gaat het op reis naar Moldavië, en daar wacht het op de komst van het nieuwe kleine eigenaartje.
Iedereen nog een fijne week.

1 juni 2011

Kraamcadeautje

Nou, is dit nou geen lief kraamcadeautje? Er komt nog een mutsje bij, en het geheel gaat in een rond doosje met een borduurtje op het deksel. Wordt aan gewerkt, dus daar volgen nog wel foto's van. Hier dus alvast het begin. (het is voor de zoon van een vriendin, die met een Moldavische is getrouwd, en daar ook woont. Ze verwachten nu hun eerste kindje)