Pagina's

25 september 2010

Mijn roosjeskussen

Klaar! Een van de moeilijkste dingen bij het quilten vind ik de kleurkeuze. Met kleding naaien heb ik daar helemaal geen moeite mee, en kan me het eindresultaat prima voor de geest halen. Maar met quilten moet je heel anders naar 'kleur' kijken. Ik blijf het moeilijk vinden, en zie niet wat het wordt als ik bepaalde kleuren/lapjes in gedachten neem. Maar goed: Dit is het roosjeskussen geworden. Ik wilde het niet te druk maken omdat dan het borduurtje in het niet zou verdwijnen... Het is ook alleen maar in de ditch gequilt, maar ik zou de rose vlakken ook wel willen quilten.. maar hoe? Hoe kijken jullie als ervaren quilters ertegenaan? Graag op- en aanmerkingen, daar leer ik weer van. (hoop ik) Ik vind hem zelf wel mooi geworden, eigenlijk.
Ik had ook nog tijd om vandaag even door de tuin te lopen. Als je zo alle laatste bloemen en bloeisels bij elkaar ziet is het nog heel wat, hè? Het groen is echt aan het aftakelen, maar er is toch nog heel wat kleur.



En in het vensterbankje in de keuken heb ik het opengaan van een kastanje gevolgd... Ook leuk om te zien. Het kleintje is helemaal open nu, en z'n grotere evenbeeld begint nu ook te wijken... Mooi toch, natuur...

11 opmerkingen:

Katrien zei

prachtig kussen.

Yvonne aka sommeke zei

Moeilijke vraag ...
Eigenlijk moet je ook quilten VOOR het biezen.
Misschien kan je wel nog hier en daar een roosmotief quilten in het roze? Maar dan zou ik er ook enkele quilten in de donkere vlakken.
't Is nu toch al een erg mooi kussen!

tiny zei

Rian ook ik heb dat probleem, voor kleding vind ik het geen punt, maar voor een quilt kies ik vaak te drukke stoffen, en daarom ga ik meestal naar het voorbeeld weg. Je roosjes kussen is wel heel mooi geworden en ik zou net wat Yvonne schrijft een enkel roosje in de vlakken quilten als dat nog lukt.Mooie collage van je tuinbloemen heb je gemaakt. Fijne zondag Tiny

corrie zei

hallo rian wat een mooi kussen is het geworden super groetjes corrie

Anneke zei

ik ben wat saai, want ook ik wilde een roos suggereren... maar zo vind ik hem persoonlijk ook mooi.

Chris zei

Oh Rian, wat ben je met enige dingen bezig, zoals de verjaardagskalender en de paddestoelen. Ik vind je schapenquiltje ook zo enig en dat dit kussen!! Mooie kleuren hoor! Je kan inderdaad misschien een paar roosjes op het roze en het donkere quilten, maar ik vind het hem zó eigenlijk al heel erg mooi. Liefs van mij.

Lida zei

Niets meer aan veranderen, ziet er prachtig uit dat kussen en waarom zou je eraan gaan prutsen als het zo al naar je zin is? Ben weg van die mooie roosjes! En jou natuur op de vensterbank ziet er prachtig uit, trouwens ook in je tuin! Nog maar even van genieten, 't is zo weer weg! Groetjes
Lida

Inge Slaats zei

Ik zou er niks meer aan doen. Het is een prachtig kussen. Lekker zo laten!

Tineke zei

Ik zou het lekker zo laten, je kussen is mooi zo.
Groetjes Tineke

Anoniem zei

Ziet u wel mam :) Niets meer aan doen!!!
Liefs Anneke

Corrieneeltje zei

Je roosjeskussen is schattig geworden Rian! Heerlijk die herfstkleuren in de collage, prachtig jaargetijde is het toch! Je schaapje is heel erg lief en wat zul je makkelijk tellen om in slaap te komen ;- )