Pagina's

19 september 2011

Andermans(vrouws) veren

Eerst het grote nieuws, waar ik gewoon nog geen tijd voor gehad heb om het hier mee te delen: De tweede dochter is ook bevallen, en ik ben weer oma van een lief kleindochtertje geworden. Helaas heb ik nog geen close-up foto van de kleine TIRSA, maar hier een foto van een haastig in de auto gesprongen oma bij de eerste kennismaking. (wat duurt een uur in de auto dan láng!)
Ik heb ook wel wat eigen werk te laten zien, maar ik wil in dit logje eigenlijk eens laten zien waar ik iedere week langskom als ik op weg naar mijn ouders' appartement door de gang van het flatgebouw loop waar zij wonen.  Want bijna bij iedere deur hangt wel een handwerk of iets anders wat in vroeger jaren door de bewoner/ster gemaakt is.
Het begint al direkt na de lift met dit mooie quiltje. Ik heb de plant die erop stond even opzij gezet om hem beter te kunnen zien, maar helaas zie je nu ook dat er in het midden een vlek zit van een eerdere bloempot. Maar het is verder brandschoon, en erg mooi gemaakt.
De volgende is deze koperen ketel met veldbloemen in kruissteek met wol geborduurd. De kleuren zijn in het echt heel stralend boven het koper van de pot. 
Dan volgt er een heel vrolijk hollands wandkleed, ook helemaal in kruissteekjes, waar van alles op te zien is.
Daarna wandel ik langs deze 'oude meester' en vraag me daarbij altijd af hoe de vrouwen vroeger toch zulk mooi handwerk konden maken in die
doorgaans donkere huizen. (Daar moet ik ook altijd aan denken als ik door de zalen van een kasteel loop, Loevestein, bijvoorbeeld...)

Twee deuren verder bewonder ik dit puur nederlandse plaatje, een molen met hollandse luchten, ook al in wol met kruissteekjes.

En dan hangt er even verderop nog dit watervogel-schilderij.
Je kunt wel heel goed zien hoe het handwerken, de onderwerpen, de uitvoering en zo, in de loop der jaren veranderd is, maar ik kijk er iedere week toch weer met plezier naar, als ik er langs kom.

Hm... volgens mij ben ik er toch eentje vergeten, ik zal nog eens goed kijken, aanstaande vrijdag.
En dan nu om de rij af te sluiten nog een klein kantklos-affootje... Een
tweekleurig tasje in hartvorm. Het was erg leuk om te maken, en lijkt moeilijker dan het was.
Nou, dit was het wel weer even voor nu.
Ik vergeet nog steeds zo nu en dan om foto's te maken van wat ik af heb en weggeef/opstuur of wat dan ook. Maar meer in een volgend berichtje.
Groetjes uit een overwegend zonnige Betuwe.

14 opmerkingen:

Floor zei

Leuk dat je even op mijn weblog was!
Ik nu even op de jouwe. Gefeliciteerd met dit prachtige meisje! En wat een mooi naam.
Geniet er maar van.
Groetjes,
Floor

tiny zei

Van harte gefeliciteerd met je prachtige kleindochter, geniet er van. Inderdaad zie je in veel bejaardenhuizen op gangen hele mooie handwerkjes. Leuk idee trouwens van je om ze eens te laten zien.
Groetjes Tiny

Anoniem zei

gefeliciteerd met de nieuwe baby van je dochter wat een rijkdom.....en wat leuk zo'n handwerkwandelpad , het kantkloswerkje is ook erg leuk ....

Johanna Zweden zei

Allereerst van Harte gefeliciteerd, met de geboorte van je kleindochter.Nu daar zal je zeker mooi dingen voor gaan maken.
Wat een schitterende werken zie ik voorbij komen, heb zitten genieten
Groetjes Joke

Lida zei

Ja dat herken ik, toen mijn schoonmoeder nog in haar aanleunwoning woonde waren ook bij alle deuren persoonlijke dingen opgehangen, schoonmoeder hing niet een eigen werk op maar een schitterend schilderij dat mijn DP maakte toen hij 18 was en waar meer dan eens op werd geboden, het hangt nu bij een nichtje. Leuk hè al die verschillende uitingsvormen. Jouw hartje is ook weer een lieverdje, groetjes
Lida

Corina zei

Gefeliciteerd met je kleindochter!

Dat borduurwerk dat je als tweede laat zien - volgens mij hing zoiets vroeger bij ons in de kamer! Leuk kantkloswerkje laat je zien ook!
Groetjes uit de Over-Betuwe

corrie zei

HALLO RIAN VAN HARTE GEFELICITERD MET JE KLEINDOCHTER ... JA IK HERKEN HET ALS JE IN BEJAARDEHUIS LOOPT ZELF HEB IK JAREN DAAR HANDWERK LES GEGEVEN EN ZO ZIE JE STEEDS WEER DE MOOISTE DINGEN DIE DE MENSEN MAKEN .... HEEL VEEL GROETJES CORRIE
IK BEN JE EMAIL ADRES KWIJT ANDERS HAD IK JE AL EMAIL GESTUURD MET UITLEG OVER CUTTLE BUG
GROETJES CORRIE

Anneke zei

gefeliciteerd!! weer een meisje, ik denk zelf dat je daar wat meer voor zou maken dan voor een jongetje, of is dat grote onzin??? in het algemeen bedoel ik hoor.

fijn dat alles goed is.
mooie handwerken die je ons showt, er zijn heel wat handwerken op de erfenislijsten straks...

Chris zei

Dag lieve Rian! Je bent de eerste na mijn vakantie bij wie ik direct ben gaan kijken. En ja! Jen bent weer oma geworden. GEFELICITEERD en je dochter natuurlijk ook. Heerlijk dat de geboortes nu achter de rug zijn en er 2 gezonde kindjes bij zijn. Gaat het goed met de moeders? Je hebt het er maar druk mee joh.
Wat enig dat je die leuke handwerkjes uit het tehuis van je ouders laat zien. En je hebt weer iets geweldigs geklost. Super.
Nu ga ik gauw door met mijn dagprogramma, haha. Liefs, Chris

foekie's fashion zei

Van harte gefeliciteerd met je kleindochter. Geniet maar lekker van het oma zijn, doe ik ook! Groetjes van JOke

Inge zei

Fijn dat je mijn blog weer gevonden hebt. Ik was jou ook kwijt. Ga je snel bij Google Reader zetten.
Op de eerste plaats natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 8e kleindochter. Mooie baby (wat ik er van zie, maar natuurlijk is het de mooiste baby van de hele wereld) en ook een prachtige naam
Er wordt heel wat gehandwerkt in het appartement van je ouders, leuk om naar de werkstukken te kijken.

Groetjes,
Inge

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd met je kleindochter Rian.
Leuk al die handwerkjes in het tehuis van je ouders.
Je kantkloswerk ziet er weer mooi uit.
Tot gauw Tineke

Antje uit Urk zei

Rian,VAN HARTE GEFELICITEERD MET CRISTA EN TIRSA!!! Twee kleindochters in zo'n korte tijd, wat een rijksom!
Ik ben de blog-kluts een beetje kwijt, door al het gedoe met weblog.
Daarom heb ik het een en ander gemist in blogland.
groetjes uit Urk

Yvonne aka sommeke zei

Proficiat met de geboorte van Tirsa! Leuke naam!
En wat een leuke wandeling in de gang van je ouders' flatgebouw!