Pagina's

18 april 2013

Nog even...

en dan is de rust en regelmaat weer een beetje weergekeerd. Vader en moeder wonen nu zo'n 10 dagen in hun nieuwe 'huis', en het was en is nog steeds verschrikkelijk wennen. Oude bomen moet je niet verplaatsen, zeggen ze altijd, en dat is in de meeste gevallen waar; maar als het niet anders kan is het vaak een hele zware dobber. Andere kasten bijvoorbeeld... "ik ben alles kwijt"....
Toch merk ik dat ze weer een eigen ritme aan het opbouwen zijn, onder de nieuwe omstandigheden. Ze moeten erg wennen aan iedereen die binnenloopt om 'iets te doen', van eten brengen, schoonmaken, tot medicijnen en lichamelijke zorg....  Maar ik hoop dat dat bij de dingen van alledag gaat horen voor ze.

Ik ben nog steeds druk met in het nieuwe huis dozen leegmaken, in het oude huis dozen volmaken, en wat bij mij terecht komt (je wilt echt niet op bezoek komen nu.... mijn huis is een gediplomeerd pakhuis geworden) sorteren voor a) kringloop, b) zelf houden, c) weggeven, d) marktplaats, e) het grote magazijn, oftewel: de stort op de gemeentewerf.
Ik rijd dus nog heel veel heen en weer en kijk echt uit naar de datum dat de sleutels van het oude huis ingeleverd worden. Dan is er één deel in elk geval afgerond.
Ik heb nog heel wat uitzoekwerk wat betreft de verzamelingen van mijn vader. Onvoorstelbaar, wat er allemaal van de planken en uit de dozen komt. Ik heb hier nu bijvoorbeeld twee"plaatjesinplakboeken" liggen, uitgegeven door tabaksfabriek Theodorus Niemeijer in 1929!!!

 Dan konden er plaatjes gespaard worden en in het bijgeleverde boek geplakt worden. Meer dan 80 jaar oud... niet te geloven toch. Nu zie ik zomaar mijn vader als jochie plaatjes plakken. En ook nog twee van diervoederspecialist Riem-Vis... Nooit van gehoord, maar blijkbaar erg bekend geweest. Zouden er nog mensen zijn die dit soort dingen verzamelen???

Maar goed... ik heb toch tussendoor ook nog even kunnen ontspannen, en als ik zo nu en dan in de tuin kijk word ik toch ook weer vrolijk. Een paar dagen zacht weer en wat zon, en ziedaar... heerlijk toch?

Deze blokjes liggen al een poosje stil. Nou ja, ze roepen wel hoor, maar ik kan maar een ding tegelijk tegenwoordig, dus ze moeten nog even geduld hebben.

En dan ook nog een update van mijn derde deel van de krans. Ik wacht nu op deel 4. Ik loop wel wat achter, maar dat kan even niet anders.
Wel, lieve mensen, dat was het weer even. Ik moet straks naar de tandarts, dus ik heb maar een ochtendje 'vrij' genomen om weer eens iets van me te laten horen/zien.
Ik hoop dat ik snel weer een beetje aan mijn eigen dingen toekom.


7 opmerkingen:

Chris zei

Dag lieve Rian. Toch fijn dat je ouders deze stap hebben willen nemen. Ze wennen wel hoor. En voor jou en je broers is het heerlijk te weten dat ze goed in de gaten gehouden worden. Is er een deadline voor het opruimen van het oude huis?
Toch enig als je die oude spullen tegen komt! Er zullen zeker verzamelaars voor zijn, maar misschien ook best leuk om het voorlopig zelf te bewaren.
Ik kan me voorstellen dat je nu niet echt zin hebt in die blokjesquilt. Dan is het borduren nu fijner om te doen, lijkt me. Nou joh, sterkte met alles, nog even en dan is er veel meer rust!

tiny zei

Wat heb je het er druk mee, en ik moet lachen om je pakhuis . Maar kan me er wel wat bij voorstellen. Er zijn zeker verzamelaars voor je plakboeken, zou ze zo maar niet weg doen, want ik denk dat ze duurder zijn dan je denkt? Het zal even duren voor je ouders echt gewent zijn, maar dat komt echt wel hoor. Borduur af en toe maar lekker een paar steekjes en geniet van je tuintje en de rest komt vanzelf weer. Groetjes Tint

Antje uit Urk zei

Wat een werk!! Maar het zal toch ook ontzettend leuk zijn om al die oude spullen te bekijken! Succes met opruimen/sorteren.
En ook nog naar de tandarts pfff.
Maar fijn dat je ouders in hun nieuwe huis/appartement wonen! Ik hoop dat ze nog een heel aantal goede jaren samen mogen beleven. En dat voor jou je vaste ritme weer snel terug komt. Mooi handwerk laat je ons zien, dat zal genieten zijn op je vrije momenten!
lieve groet,
Antje

Lida zei

Nu en of, daar zijn allemaal verzamelaars voor, dus gewoon aanbieden op Marktplaats en dat is voor heel veel van die oude spulletjes, dus kijk goed uit voor je het wegbrengt naar de Kringloop, eerst controleren op Marktplaats en E-bay! Sterkte, binnenkort zal ik ook eraan moeten!
Groetjes
Lida

sylvia zei

meid, wat ben jij een schat van een dochter: chapeau!!!

Johanna Zweden zei

Moeilijk om afscheid te nemen van iets waar je al zoveel jaren hebt gewoond en zoveel herinneringen die je moet achterlaten

Maar je bent een moord dochter, en ik wens je heel veel sterkte met het pakken en afscheid nemen van de herinneringen

kijk of je een opkoper kunt vinden dat heb ik ook gedaan toen ik verhuisde vanuit Nederland, die pakken dan alles voor en geven je een vaste prijs

Mooi je blokken quilt en je borduurwerk

sterkte
Fijn weekeinden gr joke

corrie zei

hallo Rian
wat een werk he wat moeilijk om van veel dingen afstand te doen he
maar gelukkig zijn je ouders nu blij in hun nieuwe woonomgeving
ook een geruststelling he dat er voor ze gezorgd worden
je borduurwerk is echt weer super mooi groetjes corrie