Pagina's

4 mei 2011

Siggies en andere vorderingen

Eindelijk weer eens tijd voor een berichtje. Ik heb genoten van het oppassen op kleindochter en -zoon. Het is heel leuk om ze eens helemaal voor jezelf te hebben. Ze wonen nogal een eindje weg, en met zulke oppasdagen krijg je toch een andere, hechtere band met ze. Je bent dan niet 'op visite' maar hoort zogezegd bij het servies :)  Maar ik merk wel dat ik geen veertig meer ben hoor... Ik had het wel helemaal gehad na die intensieve dagen. En toen vond ik bij thuiskomst twee zachte vlopjes in de bus. Leuk! twee onverwachte siggies. Hier zijn ze: De eerste is van Barbara Cissne uit Texas, USA, Zij werkt "in de olie", vandaar de boortoren op haar siggie, en de tweede is van Helma de Jongh uit Lopik die al meer dan 20 jaar quilt, workshops geeft, en nog een heleboel andere leuke hobby's heeft. En dan te bedenken dat ik elke week langs Lopik rijd, op weg naar mijn ouders... Hoeveel quilters zouden we zo ongeweten passeren?
Ook mijn kantkloswerkje is weer een stukje gegroeid, kijk maar.
En ik heb ook een heel mooi borduurwerkje onderhanden. "de Lathyrus". Dat vind ik toch altijd zo'n fijn en teer bloemetje, ik heb ze ieder jaar wel ergens in de tuin.
Net als deze:  De Lupine. Door het mooie weer wel erg vroeg in bloei, maar ook altijd weer mooi.
O, en ik heb ook nog een jurkje afgemaakt waar mijn dochter aan begonnen was. Is ook een fleurig zomerding geworden. Zo zijn we alle dagen druk met van alles.


10 opmerkingen:

Anoniem zei

leuk die siggies , echt zo'n persoonlijk blokje afkomstig van gelijkgestemde quiltzielen, je kantkloswerk schiet al aardig op en je borduurwerkje is schattig ze ruiken ook zo heerlijk die latherus.
fijne dag
Marjolein

Chris zei

Gezellig even bijlezen bij jou. Fijn dat je zo genoten hebt van de 2 kleinkids. Hoe zijn die Rian? Kan je al leuke dingen met ze doen? Geen 40 meer?? Haha, in gedachten wel hè, maar oei, wat ga je je leeftijd voelen als je op kinderen moet passen. Ik ben ook altijd gevloerd daarna. Maar genieten blijft het toch.
Je bent lekker bezig joh, met allerlei leuke dingen. Heel afwisselend. Dat heb ik niet zó. Ben niet aan het borduren, dat doe ik eigenlijk nooit meer. Wel stitchen, dat gaat wat vlugger, hihi.
Fijne dag en tot horens. Liefs, Chris

Marianne zei

Nu heerlijk bijkomen in je tuin. Prachtig die vroege lupine. Bij mij staat hij in knop.Ondanks alle drukte heb je nog veel gehandwerkt. Leuke siggies heb je gekregen.
Groetjes, Marianne K.

foekie's fashion zei

Ja, leuk he die siggies, maar vooral wie daarachter zit, ook je kantkloskleedje is weer gaaf hoor. Ook je borduurtje vind ik lief. En dat oppassen is heerlijk, maar het kost ons wel wat moeite he.
Groetjes van Joke

tiny zei

Wat ben je lekker bezig geweest, en wat is dat genieten, zo met je kleinkids. Hoe oud zijn ze? Van je kantkloswerk ben ik helemaal weg,schitterend vind ik het. Geniet nu maar lekker na in je heerlijk geurende tuin.

Tineke zei

Hoi Rian,
leuk die siggies, hoeveel heb je er nu al?
Het zomerjurkje is met dit weer echt wel nodig.
Groetjes Tineke

corrie zei

hallo rian wat leuk dat je van het oppassen zo genoten hebt ..heerlijk he maar ja zoals je zegt je markt dat je een dagje ouder wordt maar nu kun je lakker genieten in de tuin hoor .. je werkjes zijn weer mooi hoor het jurkje is ook schattig groetjes corrie

Balsemien zei

Hoi Rian, heerlijk om wat langer van je kleinkinderen te kunnen genieten. Je kantkloswerkje wordt leuk, ik zie aan de linkerkant ook mooi en handig gereedschap liggen, nu gebruik ik vaak mijn nagels om de spelden omhoog te halen, maar dat werkt niet echt fijn... En zo'n superfijn smyrnanaaldje is ook erg fijn om draadjes aan te hechten.
Tenslotte: leuk dat je de lupine laat zien en de lathyrus. de lupine staat hier veelal in de bermen te bloeien, overblijfsel uit de tijd dat de lupine als groenbemester werd gebruikt. de lathyrus was de lievelingsbloem van mijn moeder. De geur vind ik geweldig!
fijne avond nog Rian!

Lida zei

Hoi Rian,
Even bijgelezen, ja als je op de kleinkinderen past, dan merk je hoe veel werk het is en hoeveel energie het kost, ik bewonder de vrouwen die dat een paar dagen per week doen, mij niet gezien! Wat ben je ondanks de drukte toch lekker bezig geweest, dat jurkje is echt een lieverdje geworden en je borduurwerk ziet er ook al zo gaaf uit, hier bloeien de lupines nog niet, maar inderdaad alles is wel heel vroeg dit jaar! Fijne dag,
Lida

Unknown zei

Ik heb me ook even aangemeld als volger op jouw blog. Deze ziet er ook leuk uit, het is nu laat, maar later ga ik alles eens goed bekijken