Pagina's

26 september 2012

Weekje weg - 3

Dinsdag was het wat minder weer... toen hebben we wat boodschappen gedaan, (waar ik geen foto's van heb) en 's middags zijn we creatief bezig geweest. Tijdens de wandelingen hebben we materiaal verzameld, en zijn heel zoet geweest met het maken van een herfstkrans.
Ik zie nu op de foto dat ik die rechter dennenkegel misschien wat naar binnen moet werken. Steekt een beetje te veel uit, vind ik...
Altijd een leuk werk, een krans maken.
's avonds knapte het weer wat op, en zijn we naar een observatiepost in de buurt gegaan om de hertenbronst van dichterbij te zien/horen.

Klimmen naar de Elsberg


View vanuit de observatiepost "De Elsberg"

Uitkijkpost 'de Elsberg' nabij de Posbank geeft een prachtig zicht over een glooiend landschap met hoog gras en bomengroepen, waar 's avonds de reeën komen grazen en de heren geweidragers zich sterk maken om er zoveel mogelijk om zich heen te verzamelen. We waren wat vroeg, dus we moesten best een poos wachten voordat het eerste ree werd gezien.


Wachten......
Heel raar.... Je ziet ze niet uit het bos komen, en opeens zijn er twee of drie midden in dat hoge gras... Ze steken er maar net bovenuit, en omdat de afstand best nog groot is moet je erg goed kijken. Ik heb maar een gewoon fototoestelletje, (andere bezoekers hadden van die grote toeters aan hun toestellen) maar heb toch geprobeerd er een paar te vangen.


De reeën op de tweede foto werden 'bewaakt' door hun echtgenoot, (beetje rechts op de foto) die heel oplettend naar de bosrand bleef kijken. Door dit gedrag konden de boswachters die aanwezig waren (om de rust te waarborgen, want o, wat zijn er toch lompe mensen) ons wijzen op het edelhert, dat doodstil aan de bosrand stond, zijn kansen berekenend.
Best spannend allemaal. Maar toen het te donker werd om het nog goed te zien zijn we (koud tot op het bot) naar huis gegaan voor lekkere hete koffie, en hoorden de heren nog lang burlen.

6 opmerkingen:

Anneke zei

herten zien we hier gelukkig nog wel eens spontaan. vooral bij het vallen van de avond komen ze vaak in de weilanden grazen.

leuke krans, en simpel idee eigenlijk, kan ik in de herfstvakantie nog wel eens doen.

Conny's-blog zei

Je hebt een leuke herfst krans gemaakt zeg, gaat altijd veel materiaal inzitten he. Mooi om met je mee te kijken met die herten..................gr.Conny

Chris zei

Heerlijk Rian, zo midden in de natuur dat burlen te horen en ook de dieren te mogen bespeuren. Dat kost wat hè?!! Oh, wat zullen jullie koud geweest zijn, maar je had het niet willen missen. De foto's zijn mooi hoor!!
En je krans vind ik ook enig, vooral omdat het met eigen gevonden materiaal gemaakt is. Wat hadden jullie een fijn natuurlijk licht in je huisje! Liefs van mij.

Lida zei

Ja je moest even wachten, maar wat een gave ervaring was dat! En een lekkere kom hete koffie was alles wat nodig was! Groetjes
Lida
P.S. Gave krans!

Anoniem zei

Ach dat bos wat is het toch heerlijk vertoeven daar en die boslucht opsnuiven en van die mooie dingen vinden en dan die prachtige krans mee naar huis nemen....ik geniet met je mee hoor Rian ;o)

corrie zei

hallo rian wat geweldig om herten zo dichtbij te zien
en je krans is echt gaaf gemaakt ik zit gewoon mee te genieten
wat een heerlijke week zover ik nu gelezen heb heb je gehad
fijn dat je er zo van kon genieten
groetjes corrie