Pagina's

11 februari 2012

Ik heb weer iets te showen

deze week heb ik meest geborduurd in de vrije uurtjes. Het patroon van deze merklap van Marie Suarez had ik al een poosje liggen, en ik had ineens zo'n zin om eraan te beginnen. Dus... welja, waarom niet... aan de andere projecten gaan we ook gewoon door. Hier wat foto's van het begin. En ja... aan de naald kun je zien dat ik links ben :) érg links. Toen mijn moeder mij (ooit, láng geleden) wilde leren breien, omdat de handwerkjuf op school daarmee zou beginnen, probeerde ze dat ook links te doen, maar dat werkte natuurlijk niet. Juf kwam met een paar enorme houten naalden en een soort van smyrnawol voor de klas staan, hield die dingen op ooghoogte (en het was een lange juf) en begon het insteken-omslaan-doorhalen-aflatenglippen- aan ons voor te doen. Toen ik thuiskwam kon ik breien. Réchts. Mamma helemaal verbaasd. Ik voel nóg de triomf van toen.

En dit had ik jullie ook nog niet laten zien: Mijn eerste pogingen met de trapunto techniek. Eén hoekje moet nog gevuld worden. Ik vind het heel leuk om te doen, en ga verzinnen wat ik van deze rozet ga maken. Iemand een idee? Suggesties of opmerkingen zijn altijd welkom.

Verder heb ik nog aan de Gretha-quilt gewerkt, maar dat komt volgende week wel weer.

Allemaal een heel fijn weekend.

13 opmerkingen:

Paulijn zei

Wat een mooi borduurwerk. Ben benieuwd hoe het eruit ziet als het af is. Mooie kleur ook!
Wat wonderlijk dat je wel kunt breien als een rechtshandige!
Hoe doe je het met mes en vork?
Groetjes Paulijn

Ria zei

Hallo Rian, Wat heb je weer mooie werkjes onder de handen. Hoe doe je dan dan met kantklossen als je linkshandig bent? Mijn dochter is ook linkshandig, maar zij heeft er wel een tijdje mee bezig geweest eer ze in de gaten had hoe ze klosjes op moet winden. En nog als zij ze heeft opgewonden, kan ik er niet mee klossen. Zit misschien ook wel een beetje eigenwijsheid bij, hihi.
Fijn weekend, Ria

Wilma zei

Wat een mooi borduurwerkje en ook je trapunto is prachtig....ik ben benieuwd wat je er mee gaat doen.
Succes en groeten, Wilma

Corina zei

Oh dat borduurwerk wordt mooi! En je trapunto-experiment ziet er goed uit, leuk!

Chris zei

Dus als ik het goed begrijp, borduur je links, brei je rechts, knip je links (aan het schaartje te zien?) En dat gaat natuurlijk allemaal automatisch. Hoe dan ook, wat je maakt is prachtig! Dat is een Spaanse ontwerpster van dat borduurwerk?
Trapunto heb ik nooit gedaan, maar het ziet er altijd zó leuk uit. Ik vind het fantastisch wat jij allemaal uitprobeert. Een klein kussentje, is dat een idee? Hele fijne zondag!

Corrie zei

Hallo Rian, Marie Suarez maakt hele mooie patronen, fijntjes, erg mooi wat jij aan het maken bent. Je trapuntowerk vind ik enorm knap gemaakt en ik denk meteen aan een mooie opbergzak voor fijne lingerie o.i.d., maar ik weet natuurlijk niet hoe groot het is, misschien een mapje voor sieraden, er kan van alles mee.
Wat een enig verhaal over je breiles. Ik zag nog veel meer moois op je weblog, je bent heel veelzijdig. Fijn weekend!!

tiny zei

Geweldig dat je links en rechts handwerkt, ik weet dat het moeilijk is als je rechts bent om het links uit te leggen, dus jou verhaal van de breiles vind ik heel leuk.Je trapuntowerk vind ik schitterend, dat heb ik ook nog nooit gedaan. Vind het heel knap van je dat je alles uitprobeerd. Fijne zondag Tiny

Marleen zei

waw wat een mooi borduurwerk! ben beniewd hoe het verder gaat, alvast heel mooi!

corrie zei

hallo rian wat een mooi borduurwerk super mooi hoor
als het klaar is zal het wel weer super mooi zijn he
groetjes corrie

Wieke van Keulen zei

Prachtig Rian. Volgens mij heb ik hetzelfde boek, maar nog steeds geen tijd gehad om er iets uit te maken. Alhoewel ik heb een mand geborduurd en de rest moet nog. Maar als ik dit zie. Prachtig je witte quiltwerk. Zo mooi om te zien. Ook al zo leuk om te doen. Fijn weekend.

Johanna Zweden zei

Wat een schitterend borduurwerk, en je trapunto ook zo mooi
Fijne zondag groetjes Joke

Lida zei

Beeldschoon je borduur, ligt trouwens hier ook nog te wachten! Je trapunto ziet er prachtig uit, misschien kan je er een mooie map van maken voor je borduurtjes in te bewaren? Kussenhoesje is ook erg leuk, maar ik kan niet zien hoe groot het is! Groetjes
Lida

sylvia zei

leuk borduurwerk! Fijn dat je weer even tijd had om lekker bezig te zijn!
en je trapunto: mooiiiiii!!!
eerst prachtig gequilt en toen trapunto, je bent toch wel een duizendpoot, he?!
groetjes, Sylvia