Pagina's

7 januari 2012

Een weekendje thuis...

Eindelijk weer eens de tijd en de rust om een berichtje te schrijven. Ik heb een flinke pan soep, lekker stoofvlees en een heerlijke hutspot klaargezet voor mijn ouders, alle boodschappen zijn in huis, planten verzorgd en de bedden verschoond, was weggewerkt en gestofzuigd, kortom: ik denk dat ze het samen wel een paar daagjes rooien. dus ik ben van zaterdagmiddag tot maandagmiddag thuis, om daar ook eens orde op zaken te stellen. Want ik kwam hier alleen om dingen snel uit de kast te trekken, of iets weer thuis te laten, en het werd er niet netter op... En dan heerlijk weer eens in mijn eigen bed slapen, in plaats van op een logeerbed op wieltjes
. 
En ik had weer eens wat meer tijd om bij jullie allemaal langs te komen. Wat zijn er al weer veel mooie dingen gemaakt in het nieuwe jaar. Allemaal plannen voor nieuwe projekten... Jammer dat ik niet echt iets 'groots' op stapel kan zetten, want ik weet niet hoe het er na 20 januari uit gaat zien. Dan moet mijn vader terug naar het ziekenhuis, en wordt er beslist over een operatie ja of nee. Ik denk voor 99% 'Ja', dus ik zal nog wel even uithuizig zijn, denk ik. Maar het gaat gelukkig wel weer goed met mijn vader, dus dat is in ieder geval heel fijn.
En ondanks alles heb ik toch nog wel íets gedaan.

Het bovenste kruis had een heleboel moeilijke hoekjes, en ik snapte het totaal niet. Kwartje bleef gewoon hangen. Maar de tweede les ging het toch dagen, en heb ik hem thuis helemaal af kunnen maken. Het kantje is een probeersel van mijn volgende klosles, en voor het gele vogeltje heb ik een vriendje geklost en wat met de vleugeltips 'gespeeld'. Een andere slag gebruikt. Dan heb ik nog een groot formaat vlinder geklost in helderrood. die komt op een blok van de Gretha-quilt. Daar heb ik ook nog een paar blokken aangezet, maar heb nog geen foto gemaakt. Komt volgende keer wel.
Geborduurd heb ik ook nog. Er zijn kaders voorbereid voor een volgende RoundRobin, waar ik me voor opgegeven had. Er komen weer mooie bloemen in.
En ik heb ook weer een paar siggies ontvangen en ook al teruggestuurd.
De bovenste is van Carla Brinkhaus uit Tegelen die als mobiel assistent op een huisartsenpost werkt, nummer twee is van Riekie Tetteroo-Jansen uit Tilburg , de derde is van Wil Fennis uit Tweede Exloërmond, die als hobby poppenhuizen inricht en aankleedt en waar ik al eerder een siggie mee ruilde, de vierde met de pinguin is van Jos Weegerink uit Enschede, die deze vogels spaart, en de laatste is van Lous Sijpestein uit Valkkoog, die alles weet van het yin en yangsymbool, maar die moet ik nog beantwoorden.
Zo, dit was in ieder geval alles waar ik foto's van gemaakt heb.
Volgende week weer een update, hoop ik. Maandag ga ik ook weer van start met mijn vrijwilligerswerk op school, want dat heb ik ook gemist hoor.

Voor iedereen een goede zondag en veel handwerkplezier voor volgende week.12 opmerkingen:

corrie zei

hallo rian vooreerst nog een gelukkig en gezond nieuwjaar
wat heb je weer mooie werkjes gemaakt ... heel veel groetjes corrie

Antje uit Urk zei

Ook nog gehandwerkd! Wat fijn dat het nu wat beter met je vader gaat! Ik wens je veel sterkte met het ziekzijn van je ouders!
Jij ook een goede en fijne zondag!
groetjes,

Ria zei

Wat een leuke dingetjes heb je weer geklost, heerlijk he om na een drukke dag je lekker te verschuilen achter je kussen. Fijn dat het weer beter gaat met je vader. Sterkte met de dingen die komen gaan.
liefs Ria.

Johanna Zweden zei

O wat schitterend dat kantklossen
leuke siggys heb je er weer bij
Groetjes Joke

Tineke zei

Wat heb je weer prachtige kloswerkjes gemaakt.
Fijn om te horen dat het weer wat beter met je vader gaat.

Anneke zei

fijn dat je weer even wat van je kunt laten horen.
je hebt nog heel wat gemaakt zo tussen de drukke bedrijven door, allemaal mooi, vooral het kloswerk!
het allerbeste met de drukte van de zorg voor je ouders, ook hun het allerbeste gewenst.

tiny zei

Ondanks alle drukte heb je toch de tijd gehad om die mooie dingen te maken, klossen, borduren, geweldig.Fijn dat het met je vader toch beter gaat en sterkte met de tijd die gaat komen.

foekie's fashion zei

Leuke kantwerkjes hoor, het gaat je goed af he. Weer wat siggies erbij, altijd leuk he. Het allerbeste hoor met de zorg voor je ouders. Groetjes van Joke

sylvia zei

je bent een lieve dochter, het valt niet altijd mee om mantelzorger te zijn: er wordt veel van je gevergd!!!( ook al doe je het met alle liefde voor je ouders)
Ben blij voor je dat je weer even thuis kunt zijn: geniet ervan!!!
groetjes, Sylvia

Chris zei

Heb je je klosspulletjes mee naar je ouder Rian? Ik denk dat je moeder het ook wel heel leuk vindt als je af en toe bezig bent met handwerk. Je hebt toch veel gedaan hoor! Ik neem mijn petje voor je af en je hebt een gouden lijstje verdiend voor alle liefde die je aan je ouders geeft.

Inge zei

Wat heb jij het druk, Rian en zo lief zoals je voor je ouders zorgt.
Je kloswerkjes zijn prachtig.
Mooie siggies heb je gekregen.
Geniet maar fijn van het thuis zijn en lekker slapen in je eigen bed.

Groetjes,
Inge

Elizabeth zei

Ondanks dat je het zo druk hebt, toch nog een leuk bericht op je blog..., wat een mooie dingen laat je zien.
Blijf ook goed voor jezelf zorgen hoor Rian, dat is echt belangrijk!

Groetjes, Elizabeth